0
Ostali sportovi

VANJA UDOVIČIĆ: Evropske univerzitetske igre čast i obaveza!

Objavljeno: 12.04.16 u 18:25

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da su Beograd i Srbija dobijanjem organizacije Evropskih Univerzitetskih igara 2020. dobili veliko poverenje, ali i obavezu da još jednom pokažu koliko su dobri organizatori.

– Mi smo zemlja sporta, zemlja pobednika i samim tim dobijanje organizacije dobija na značaju. Veliko priznanje i čast nam je ukazana, a na nama je da opravdamo ukazano poverenje. Beograd je od Evropskog prvenstva u košarci 2005, pa sve do 2016. organizova mnoga takmičenja i pokazao se kao odličan domaćin. Očekujemo više od 5.500 studenata“, rekao je Udovičić na konferenciji za medije u zgradi Rektorata.

On je istakao da Srbija želi da napravi još veće igre nego što će biti ovogodišnje u Rijeci.

– U Hrvatskoj će se studenti takmičiti u 21 sportu, a pošto smo zemlja pobednika želimo da imamo minimum 25. Imamo neophodne kapacitete i samim tim želimo da pokrenemo još veći projekat nego što su to radili naši prethodnici. Dokazali smo se kao dobri domaćini, u vaterpolu, futsalu, veslanju. Nadam se da ćemo uskoro organizovati i takmičenja u kajaku, rvanju, džudou i ostalim sportovima“, poručio je Udovičić.

Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (UŠS) Siniša Jasnić rekao je da je jedan od glavnih razloga za kandidaturu izgradnja Nacionalnog studentskog sportskog centra na Bežaniji i da se nada ispunjenju tog sna.

– To je jedan od glavnih zadataka i verujem da će grad Beograd i Univerzitet u Beogradu sa više od 100.000 i Srbija sa preko 230.000 studenata dati svoj doprinos i da ćemo napokon imati svoj krov najd glavom. Očekujem da ćemo sportski centar otvoriti, kada se budu odrzavale Iigre 2020, on neće biti megalomanski, već u srazmeri vremenu u kojem živimo i na usluzi svim studentima“, istakao je Jasnić.

Rektor Beogradskog Univerziteta dr. Vladimir Bumbaširević izjavio je da je su Ministarstvo i grad Boograd od starta podržali kandidaturu i da je neophodno da se mladi što više bave sportom.

– Velika je čast što će Beograd organizovati ovakvo takmičenje. Velika stvar i veliko poverenje je ukazano, a ono što je neophodno jeste da se mladi, tj. studenti, što više bave sportom“.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović još jednom je ponovio ogromno zadovoljstvo zbog dobijanja organizacije i naglasio da je želja da do 2020. godine Beograd dobije novu halu namenjenu za studentski sport.

– Imamo veliko iskustvo u organizaciji takmičenja jer smo pored mnogobrojnih velikih takmičenja, organizovali i Evropske igre za mlade 2007. i naravno Univerzijadu 2009. godine. Pokazali smo da znamo i Beograd je potpuno spreman za organizaciju. Pored već postojećih kapaciteta, stadiona i hala, želimo da do 2020. studenti dobiju svoju halu u kojoj će se baviti sportom“.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar izjavio je da je pred Grad i Srbiju postavljena velika obaveza.

– Veliko zadovoljstvo je što smo dobili organizaciju i ovo je velika stvar za Srbiju. Pred nama je takođe postavljena velika obaveza. Želimo da već postojeći objekti budu još bolji i naravno da Univerzitet dobije svoju halu, koji ću studenti koristiti“

Direktor kandidature Srđan Bošković smatra da je Beograd već sada spreman da organizuje Univerzitetske igre.

– Kao čovek koji je već učestvovao u organizaciji Univerzijade, uveren sam da će igre 2020. biti još bolje. Osim studenata, očekuje se dolazak veliki broj rektora, Evropskih univerziteta. Takođe, organizovaćemo veliku konferenciju na kojoj će biti pristuni svi rektori. Ovakve odluke naiđu na veliki ođek u celoj Evropi“, zaključio je Bošković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter