0
The Best Of

VREMEPLOV: Milan je postao prvak Evrope, a Masaro i Savićević noćna mora Zubizarete (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.16 u 23:55

Te 1994. godine Milan se okitio petom titulom prvaka Evrope, a Barselona je ponižena u velikom finalu 4:0.

Meč se igrao 18. maja 1994. godine na OAKA Spiros Luis stadionu u Atini. Sa jedne strane Maldini, Donadoni, Masaro, Boban i Savićević, sa druge Romario, Stoičkov, Gvardiola i Amor. Bitka titana za najznačajniji evropski trofej. Očekivala se neizvesna borba do poslednjeg sekunda meča, ali…

Milan je te večeri izgledao superiorno, dok je Barsa bila kao pala sa Marsa. Rosoneri su pitanje pobednika rešili još u prvih 45 minuta utakmice. Mrežu Katalonaca načeo je Masaro u 22. minutu, da bi teror nastavio u 45. minutu za 2:0. Samo tri minuta kasnije reprezentativac Italije je potopio Barselonu trećim golom za neverovatnih 3:0.

(Izvor: YouTube/DK86WORLDFOOTBALL – Calcio TV)

Plesala je četa Fabija Kapela atinskim hramom fudbala, dok sa druge strane Johan Krojf nije znao šta je snašlo njegove saigrače. Milan je delovao kao kaznena ekspedicija. Šlag na tortu stavio je Genije, Savićević je u 47. minutu na majstorski način savladao Zubizaretu, postigavši možda i najlepši gol u istoriji Lige šampiona. Atina je te noći bila crveno-crna, baš kao i 13 godina kasnije kada je u prestonici Helena pao Liverpul za sedmu evropsku krunu.

(Izvor: YouTube/Homoljac)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BARSELONA – MILAN 0:4 (0:3)

Strelci: Masaro 22, 45, Savićević 47, Desai 58
Stadion: Spiros Luis, Atina
Gledalaca: 70.000

Barselona (4-3-3): Zubizareta – Ferer – Kuman – Nadal – Serhi (Estebarans 71) – Gvardiola, Bakero, Amor – Stoičkov, Begiristajn (Euzebio 51), Romario.
Milan (4-4-2): Rosi – Tasoti, Gali, Maldini (Nava 83), Panući – Desai, Albertini, Donadoni, Boban – Savićević, Masaro.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter