0
Ostali sportovi

DEJAN PERIĆ: Rusi glume Mađare, želimo na SP

Objavljeno: 05.04.16 u 16:15

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da su prijateljske utakmice sa Rusijom dobra provera uoči baraža sa Mađarskom za Svetsko prvenstvo.

– Pripremamo se za dve utakmice sa Rusima koje ćemo iskoristiti na najbolji način sa igračima koji su šansu zaslužili nastupima na Evropskom prvenstvu, ali i momcima koji su nosioci igre u svojim klubovima. Imamo četiri debitanta, što je nova vrednost pred baraž mečeve sa Mađarima – rekao je Perić na konferenciji za medije.

Perić je dodao da će ekipa uraditi sve kako bi se plasirala na šampionat sveta u Francuskoj naredne godine.

– Svesni smo šta nas čeka. Svi igrači dobiće šansu protiv Rusije. Probaćemo odbranu 6-0 i 5-1, raditi na tranziciji, kao i različitim rešenjima u napadu – rekao je Perić i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

Novi kapiten nacionalnog tima Žarko Šešum ističe da će mu nova uloga u reprezentaciji doneti samopouzdanje.

– Kapitenska uloga donosi dodatnu energiju. To je velika čast za mene, sa zadovoljstvom ću obavljati funkciju kapitena, a nadam se da će biti i nekih lepih rezultata u budućnosti. Dobro radimo i željno čekamo utakmice da vidimo pravo stanje stvari, jer neće biti puno vremena za pripremu mečeva sa Mađarima – poručio je Šešum.

Srednji bek Petar Nenadić kazao je da ekipa motivisano dočekuje nove reprezentativne obaveze.

– Potrudićemo se da dobre partije iz Poljske, koje nisu bile krunisane adekvatnim rezultatom, ponovimo u ova dva meča sa Rusima. Nismo u položaju da pretimo, niti da potcenjujemo, već da radimo i da se borimo kako bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo – zaključio je Nenadić.

Srbija se protiv Rusije prvo sastaje u petak od 20 sati u Beogradu, a potom dan kasnije, u Novom Sadu od 19 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter