0
Ostali sportovi

POČINJU PRIPREME ZA MAĐARE: Rukometaši se okupili u Beogradu

Objavljeno: 04.04.16 u 21:08

Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na početku EHF nedelje u okviru koje će odigrati dve prijateljske utakmice sa selekcijom Rusije (petak 20 časova – SC „Voždovac“ na Banjici, subota 19 časova – SC „Slana Bara“, Novi Sad).

Svih 18 kandidata biće na raspolaganju selektoru Dejanu Periću u pripremnim duelima za junski baraž za Svetsko prvenstvo u Francuskoj, u kome će se orlovi nameriti na reprezentaciju Mađarske u Kraljevu (10. jun) i Vespremu (15. jun).

– Veoma sam srećan zbog poziva u A reprezentaciju. To je ostvarenje svih snova. Daću sve od sebe da opravdam poziv selektora i nastavim tamo gde sam započeo u mlađim reprezentativnim kategorijama. Na golu su neka nova imena, a svako od nas će pružiti maksimum u interesu reprezentacije, kaže jedan od debitanata u seniorskoj reprezentaciji, golman španskog Ademar Leona, Vladimir Cupara.

Povratnik u nacionalni tim je srednji bek norveškog Elveruma, Luka Mitrović:

– Iskreno nisam očekivao poziv posle godinu i po dana od poslednjeg nastupa, ali evo me ponovo u nacionalnom dresu. Imao sam veoma iskren razgovor sa selektorom, našli smo zajednički jezik i verujem da će sve biti u interesu reprezentacije. Čekaju nas mečevi sa Rusima, koji su u uzlaznoj putanji sa novim selektorom Torgovanovim. Igraju mnogo brže nego ranije, menjaju svoj tradicionalni sistem, a igrački kvaliteti im nikada nisu bili sporni. Očekujem da pružimo dve dobre partije, da se borimo i što bolje iskoristimo vreme pred baraž sa Mađarima.

Momir Rnić je sada jedan od najiskusnijih reprezentativaca:

– Šteta što smo zbog gola u poslednjoj sekundi ostali bez plasmana u drugi krug na EURO 2016, ali smo pružili dobre partije. To je sport. Bilo je dobrih stvari u Poljskoj i na njima treba bazirati budućnost. Mečevi sa Rusijom će biti dobar test i provera, sve u pripremi duela sa Mađarima. Naš rival u kvalifikacijama je ozbiljna reprezentacija, čeka nas i revanš na njihovom terenu u Vespremu, ali ako budemo na nivou iz mečeva sa Poljskom i Makedonijom, onda će i rezultat biti pozitivan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter