0
Auto Moto

FORMULA 1: Ništa od novog sistema kvalifikacija

Objavljeno: 03.04.16 u 17:33

Za sad, format ostaje kakav je bio.

Na sastanku čelnika timova sa prvim čovekom F1 Bernijem Eklstonom i Žanom Todom, predsednikom FIA, nije došlo do dogovora.

Tim povodom, Toto Vulf, šef Mercedesa, rekao je da su „Tod i Eklston odbili da vrate na prošlogodišnji sistem kvalifikacija, uprkos željama timova“.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da su se timovi složili da „sistem u kom se najsporiji vozač eliminiše na svakih 90 sekundi u tri sesije nije korak napred“:

– Ne postoji želja promotera F1 i FIA da se vratimo na prošlu godinu, iako timovi to žele. Ponuđen je kompromis, videćemo, rekao je Horner, a potom je dodao:

– Hajde da vidimo šta je ponuđeno danas. U krajnjem slučaju, ako se ne dogovorimo, držaćemo se ovoga što imamo sad, a svi se u suštini slažu da je ovo loše.

Tod je, sa druge strane, rekao da su promoteri trke želeli drugačiji sistem jer prošlogodišnji nije bio dovoljno zanimljiv, dok Eklston želi da i sporiji automobili dobiju priliku da se nađu na čelu.

Horner je takođe dodao da je predlog timova bio da se računaju dva najbrža kruga, ne samo jedan, kao prošle godine.

U svakom slučaju, o novom sistemu kvalifikacija će sigurno još biti reči.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter