0
The Best Of

VREMEPLOV: Srbin i Hrvat bili su suspendovani zbog Mileta Kitića, a saigrači im priredili iznenađenje (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.16 u 22:19

Noćni život koštao ih je mesta u timu baš uoči utakmice koja je odlučivala o sudbini Šalkea u Ligi šampiona.

Bila je sredina decembra 2007. godine, period u sezoni kada padaju odluke koji će timovi uspeti da ‘prezime’ u Evropi, a koji će se ‘prešaltati’ na domaća takmičenja. Pred Šalkeom je bila utakmica sezone protiv Rozenborga u Gelzenkirhenu u kojoj je nemačkom timu bila potrebna pobeda za plasman u osminu finala.

Međutim, uvertira u taj meč za trenera Mirka Slomku i Šalke bila je vrlo loša, pošto je ceo tim potresao skandal oko ‘lumpovanja’ po diskotekama pojedinih igrača. Šta drugo da ispadne kada se sastanu Srbin i Hrvat na nastupu Mileta Kitića?

U pitanju su bili tada iskusni Mladen Krstajić i mladi Ivan Rakitić, koji su svoj balkanski mentalitet pokazali u najgorem mogućem trenutku u sezoni. Bilo je to samo dan posle prvenstvenog poraza od Štutgarta i tri dana pred meč odluke protiv Rozenborga. Ništa nisu poricali, bez problema su sve priznali treneru Slomki.

– Dogodilo se šta se dogodilo. Bili smo na proslavi rođendana, uhvaćeni smo i povratka nije bilo. Nismo ni prvi ni poslednji igrači koji su iskoristili priliku da izađu i provesele se i želimo da svi znaju da nismo imali lošu nameru – izjavio je tada Mladen Krstajić i svu ‘odgovornost’ preuzeo na sebe.

Istog momenta bili su izbačeni iz ekipe, počev od pomenutog važnog duela sa Rozenborgom koji su posmatrali sa tribina. I imali su i šta da vide. Pobeda svojih saigrača od 3:1, golovi Asamoe, Rafinje i Kuranjija trasirali su put ka osmini finala Lige šampiona, slavlju na tribinama posle meča, ali i momenat koji je preokrenuo celu situaciju i ostao upamćen kao pravi primer timskog duha.

B74D2FCA4F029A0015AE4A82020C253C

Fudbaleri Šalkea tradicionalno su po završetku utakmice prišli tribini sa najvernijim simpatizerima Šalkea i visoko podigli dva dresa sa brojevima 10 i 20 i prezimenima dvojice kažnjenih fudbalera.

Glasno skandiranje navijača, podrška saigrača i euforična atmosfera doprineli su da se sve stvari postave  na svoje meto, a Mirko Slomka vrati Rakitića i Krstajića u konkurenciju za tim.

– Nama je bilo najteže od svih ljudi na stadionu protiv Rozenborga, no srećom momci su pobedili, a onda su nakon završetka utakmice došli ispred glavne tribine, izvadili naše dresove na travnjak i pozdravili nas. Tada je nastupila euforija na stadionu. Bio je to trenutak oprosta, pomirenja i zajedništva. Nešto neopisivo – prisetio se nedavno Mladen Krstajić nezaboravnog momenta.

(Izvor: youtube / Sabse)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter