0
The Best Of

FOTO: manutdpress.wordpress.com

VREMEPLOV: Kako je ‘super ćelavko’ digao kosu na glavi navijačima Mančestera (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.16 u 21:58

Priča o velikoj grešci Fabiena Barteza, jednog od najboljih golmana u istoriji francuskog fudbala.

Bio je jedan od miljenika francuske nacije. Voleo ga je i svet, posebno navijači Mančester junajteda sa kojim je osvojio dve titule prvaka Engleske. Ipak, „crveni đavoli“ ne mogu da mu oproste samo jednu stvar. Tog dana Mančester junajted je gostovao jednom od najvećih rivala u tom periodu Arsenalu na Hajgberiju. Poraz možda i ne bi tako teško pao „đavolima“, ali je jedna stvar bila jako važna, a to je da im gol ne postigne najbolji strelac u istoriji „tobdžija“ Tijeri Anri. I ko za baksuz Bartez je te večeri napravio neoprostivu grešku, očajno je ispucao loptu, ona je upravo stigla do njegovog reprezentativnog kolege, a ovaj taj poklon nije znao da ne iskoristi. Arsenal je slavio sa 3:1, a Fabien Bartez je proglašen za „klovna“.

(Izvor: YouTube/Nout peper)

Ipak, Francuz je kasnije opravdao naziv jednog od najboljih svetskih golmana. Dosta puta bio je spasilac „crvenih đavola“, a postao je i miljenik navijača na Old Trafordu. I ne samo na Teatru snova, već i širom sveta. O tome govore brojke, jer je Fabien Bartez u karijeri osvojio skoro sve što se osvojiti može, a dva najznačajnija trofeja su sigurno Svetsko prvenstvo 1998. godine, kao i Evro dve godine kasnije. Sa Marsejom je osvojio Ligu šampiona 1993. godine, čime je postao najmlađi golman u osvajač „elitnog“ takmičenja, sve do 2000. godine kada mu je to laskavo priznanje preuzeo Iker Kasiljas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter