3
The Best Of

FOTO: www.licencetoroam.net

VREMEPLOV: Da li je neko nadigrao Bajern u Minhenu kao Zvezda na svom putu ka evropskoj kruni (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.16 u 23:59

Vremeplov nas vraća u april 1991. godine kada je Crvena zvezda odigrala spektakularan meč polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna u Minehnu.

Retko ko je tada pomišljao da crveno-beli mogu da slave pred 64 hiljade gledalaca na Olimpijskom stadionu. Cilj je bio izvući što bolji rezultat pred revanš meč u Beogradu, ali fudbal ne bi bio najvažnija sporedna stvar na svetu, a da su u njemu ne dešavaju čuda i da se ništa ne zna sve dok sudija ne odsvira kraj. Crvena zvezda je te noći, na iznenađenje cele Evrope, posle spektakularne igre slavila sa 2:1.

Počela je Zvezda taj meč hrabro, Prosinečki je pokušao iz slobodnog udarca, a potom i Savićević, ali promene rezultata nije bilo.Kazna je stigla u 20. minutu, Koler je izneo loptu na polovinu Crvene zvezde, a Švabl i Volfart su izigrali odbranu našeg tima i napadač Bavaraca je lobom savladao Stojanovića.

Ipak, to nije uplašilo četu Ljupka Petrovića, u 45. minutu viđena je akcija za anale svetskog fudbala. Radinović do Belodedića, ovaj napred do Prosinečkog, lopta na bok Biniću, a ovaj po zemlji na drugu stativu gde se bacio Pančev za 1:1. Muka na Olimpijskom stadionu.

To nije bilo ništa za tišinu nemačkih navijača u 75. minutu kada se čulo samo 25 hiljada Delija. Sjajan kontranapad izveli su Pančev i Savićević, Kobra je uposlio Genija, a ovaj majstorski savladao Aumana, Zvezda je povela i slavila sa 2:1. Ipak, slavlje je kratko trajalo, jer je ostao da se za dve nedelje odigra revanš u Beogradu, koji je bio priča za sebe i poseban Vremeplov…

(Izvor: YouTube/Moja Crvena Zvezda)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BAJERN – CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

Minhen, 10. april 1991. Sudija: Hubert Ferstinger (Austrija). Stadion: Olimpijski. Gledalaca: 64.000. Strelci: Volfart u 24. za Bajern, a Pančev u 45. i Savićević u 70. minutu za Crvenu zvezdu.

BAJERN: Auman, Rojter, Pfligler, Koler, Augentaler, Efenberg, Bender (Štrunc), Švabl, Volfart, Ton (Cige), Laudrup
CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović (Stošić), Pančev, Savićević, Binić (Tošić)

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. Da, tada ste bili zagrebacki tim i klub sa sve Juricima i >>Robijima, i uz pomoc Rumuna, Makedonaca Bosanaca i Crnogoraca ….i nesto ste mogli i ubosti. A i neka ste, to je bilo dobro vreme , zapravo zadnja sansa koju ste na svu srecu po srpski fudbal iskoristili a mi smo imali maler . Nemamo kompleksa da to kazemo jer uvek imamo kao srpskiji klub od vas vecu odgovornost prema i Srbiji i srpskom fudbalu. Vasa istorija sportskog patriotizma je umrla u Djenovi i sa siptarskim dronom !Optuzujemo vas za unistenje reprezentacije Srbije, to je vase i nicije drugo delo!
    Duboko sam uveren da je bog greskom vratio Srbima , odnosno Partizanu, ono izgubljeno finale. Poslao je trofej na pogresnu adresu!!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Veruj da je taj pehar stigao na pravu adresu…. Koliko samo mrznje imas…to nije realno! Isfrustriran si jer ste uvek bili i ostali „drugi najtrofejniji klub“… Kad vec pominjes siptare i koji klub je vise „srpskiji“, ne zaboravi ciji dres je nosio predsednik FS Kosovo (Fadilj Vokri)

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter