0
Odbojka

VREMEPLOV: Brazil – Srbija i Crna Gora, najbolji odbojkaški meč ikada (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.16 u 22:30

Finalni turnir odbojkaške Svetske lige 2003. godine odigran je u Madridu, prestonici Španije.
Sama organizacija čitavog turnira bila je specifična. Po prvi put u istoriji neki sportski događaj odigran je na terenu u preuređenoj madridskoj koridi.

Ljubitelji odbojke pamtiće meč u kome su se sastali Brazil i Srbija i Crna Gora kao jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Ovaj duel se može okarakterisati kao mešavina naučne fantastike, horora i trilera.

Brazilci su od samog početka imali inicijativu. Lako su uspeli da slome otpor tadašnjem olimpijskom i evropskom šampionu i prvi set dobiju sa 25:16. Naši reprezentativci su u tom setu imali dosta grešaka, najčešće iz servisa. Drugi set počeo je odlično za srspkocrnogorske odbojkaše, poveli su sa šest poena razlike, ali su Brazilci ušli u svoj prepoznatljivi tempo. Usledila je neizvesna završnica u kojoj je odličnu partiju odigrao legendarni korektor naše reprezenacije, Ivan Miljković. Svojim poenima, od kojih su dva asa, dovodi „plave“ do pobede od 25:21.

Uvodne trenutke trećeg seta obeležile su greške na obe strane. Timovi su se smenjivali u vođstvu sve do trenutka kad „plavi“ osvajaju 18 poen kao uvod u veliku seriju za konačnih 25:19.

Neizvezna završnica obeležila je četvrti set. Brazilci su imali više strpljenja i sreće i dobili sa 25:23.

Onda je usledio peti i po mnogim odbojkaškim znalcima i najbolji set koji je odbojka videla. Vodila se izjednačena borba za svaki poen. Naša reprezentacija je od samog početka seta bila u prednosti, ali su ih Brazilci uvek rezultattski stizali. Srbija i Crna Gora je imala prvu meč loptu pri rezultatu 14:13, ipak, Brazilci su odličnim blokom uspeli da izbegnu poraz. Usledile su još sedam meč lopti za naš tim, međutim, „plavi“ ni jednu ne koriste. I Brazilci su imali ukupno osam meč lopti i upravu tu poslednju su pretvorili u pobedu. Peti set je završen neverovatnim rezultatom 31:29.

Nekoliko godina kasnije, Svetska odbojkaška federacija ovaj meč je proglasila za najbolji u istoriji i jedan od najgledanijih. Finale Svetske lige 2003. godine pratilo je 10850 gledalaca.

https://www.youtube.com/watch?v=pcnAeAQ7yCM&list=PLqVNl9OlVdzWkTC5js7jhc6eg9ibo1aLY&index=18

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Svetska liga 2006, Finale

Brazil – Srbija i Crna Gora 3:2 (25:16, 21:25, 19:25, 25:23, 31:29)
Hala: Palasio Vistalegre, Madrid
Gledalaca: 10850

Brazil: Đovane 12, Andre 7, Enrike 4, Maurisio, Žiba (Žilberto) 9, Andre 9, Dutra (libero), Anderson 12, Nalbert 14, Rodrigo 9, Rikardo 5, Gimaraeš
Selektor: Bruno Rezende

Srbija i Crna Gora: Jokanović, Vasić, Janić, Boškan 10, Mešter 7, Mijić (libero), Grbić N. 7, Grbić V. 1, Gerić 11, Vujević 16, Miljković 28, Vušurević
Selektor: Veselin Vuković

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter