0
The Best Of

FOTO: www.redstarbelgrade.info

VREMEPLOV: ‘Leteći magarci’ su bili hit u Italiji, ali ih je Zvezda spustila na zemlju (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.16 u 00:02

Vremeplov nas vraća 14 godina unazad i na jedan od spektakularnih mečeva Crvene zvezde u Evropi.

Igralo se prvo kolo Kupa UEFA, a Crvena zvezda posle kvalifikacija nije imala sreće u žrebu. „Lutrija“ je na Marakanu dovela tada ne samo potpuni hit u Italiji, već i u Evropi, Kjevo iz Verone. „Leteći magarci“ su godinu dana ranije napravili veliki uspeh i po dolasku u Seriju A iz druge lige zauzeli visoko peto mesto predovđeni Luiđijem Del Nerijem.

Zvezdi su se tada davale male šanse, pogotovo posle prve utakmice na Marakani kada je bilo 0:0. Ipak, iznenađenja se dešavaju, a to je dokazala četa Zorana Filipovića dve nedelje kasnije. Bio je to hladan i kišovit dan, a tribine stadiona Bentegodi bile su polu prazne. Činilo se da Crvena zvezda ima daleko veću podršku Delija, no domaćin.

Crvena zvezda se nije branila. Igrala je bez garda, a šanse su se ređale sa obe strane. Sa jedne strane Oliver Birof, sa drue Mihailo Pjanović. Šok je usledio u 70. minutu kada je posle brzog kontra napada i sjajnog driblinga Pjanovića, jedan defanzivac Kjeva sprečio loptu da uđe u gol, na nju je naleteo Gvozdenović i Zvezda je povela sa 1:0. Samo devet minuta kasnije na teren je zakoračio mladi Dejan Milovanović, koji će kasnije dobiti nadimak „Bomba“, a evo i zašto. Igrao se 86. minut kada je Vezista sa više od 25 metara po drugi put savldao Lupatelija i Crvenu zvezdu poslao u drugo kolo Kupa UEFA. Kasnije je Dejan Milovanović postigao „tuce“ golova sa preko 20 metara, posle čega je dobio nadimak „Bomba“. Evo kako je to bilo te večeri u Veroni…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

KJEVO – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0) prvi meć – 0:0.

Strelci:
Gvozdenović 70, Milovanović 86

KJEVO:Lupateli – Moro, D’Ana, Legrotalje, Pasoni (Beđeto) – Korini, Lana, Perota, Kosato – Maracina (Pelisie) i Birof (Frančeskini).
CRVENA ZVEZDA: Dišljenković (Ranđelović) – Marković (Milovanović), Duduić, Vidić, Lalatović – Mladenović, Gvozdenović, Kovačević, Bošković – Pjanović i Mrđa (Krivokapić).

[/stextbox]

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter