0
The Best Of

VREMEPLOV: Golčina Čilaverta ‘levicom’ sa svoje polovine u čuvenom dresu sa buldogom (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.16 u 00:10

Zauvek će ostati dilema da li je Hoze Luis Čilavert bio bolji golman ili izvođač slobodnih udaraca.

Hoze Luis Čilavert jedan je od najpoznatijih Paragvajaca ikada i čovek kome i dan danas ljudi se klanjaju zbog svog učinka na obe strane fudbalskog terena. Na svom golu gospodario je u tolikoj meri da mu je i Dijego Armando Maradona prilazio i srdačno čestitao na nestvarnim odbranama.

A opet, bio je golman kog su se kolege sa druge strane terena plašile više nego napadača. Zvanično je prvi čuvar mreže u istoriji koji je postigao het-trik na nekoj utakmici i prvi golman koji je izveo slobodan udarac na Svetskim prvenstvima, bilo je to u Francuskoj 1998. godine protiv selekcije Bugarske.

Razornim udarcima ‘terorisao’ je protivničke mreže i postigao preko 50 pogodaka u karijeri, kako iz jedanaesteraca, tako i iz slobodnih udaraca. Jedan je ostao posebno upečatljiv.

Na meču između Veleza i River Plate čovek u crnom sa rukavicama i printom buldoga na svom dresu  prišao je mestu prekršaja na svojoj polovini, odapeo ‘praćku’ svojom neverovatnom ‘levicom’ i poslao loptu pravo u gol Rivera.

BUM! Ruke u vazduhu, erupcija oduševljenja. Ipak je to Hoze Luis Čilavert.

(Izvor: youtube / Канал пользователя TheDwor)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter