4
The Best Of

VREMEPLOV: Bila je to jedna od najvećih nameštaljki, a UEFA je zažmurila na oba oka (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.16 u 21:54

Vremeplov nas vraća u 2004. godinu i Evropsko prvenstvo u Portugaliji kada se dogodio jedan od najčudnijih raspleta u grupnoj fazi takmičenja.

Reč je o B grupi Eura u kojoj su se našle selekcije Italije, Bugarske, Danske i Švedske. Upravo su dve skandinavske zemlje bile deo jedne od najvećih fudbalskih lakrdija u istoriji. Naime, posle dva odigrana kola Švedska i Danska su delile prva dva mesta sa po četiri osvojena boda, dok je treća bila Italija sa dva boda manje. Bugraska je bilo poslednja bez bodova i sa očajnom gol razlikom.

Pred poslednjih 90 minuta u grupi B je bila sledeća situacija, Italiji je bila potrebna pobeda protiv Bugarske da bi se plasirala u četvrtfinale, a samo jedan rezultat je u slučaju trijumfa ne bi vodio među osam najboljih reprezentacija na Starom kontinentu. To je bio ishod druge utakmice u kojoj su koplja ukrstile selekcije Danske i Švedske. Naime, u slučaju da su komšije odigrale 2:2, Italija ne bi mogla da se plasira u četvrtfinale.

I gle čuda… Danska i Švedska su odigrale baš 2:2. Danska je povela golom Tomasona u 28. minutu, ali je Larson poravnao iz penala u 47. minutu. Tomason je u 66. minutu ponovo doveo Dance u vođstvo, ali je Jonson minut pre kraja poravnao na idealnih 2:2. Švedska i Danska su se plasirale u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a Italija je odmah uložila žalbu.

Azuri su optužili Šveđane i Dance za nameštanje, bura je trajala nekoliko dana, a onda je zataškana. Kako i ne bi kada je tada prvi čovek UEFA bio Lenart Johanson – Šveđanin.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

DANSKA – ŠVEDSKA 2:2 (1:0)

Strelci:

Tomason 28, 66 – Larson 47 penal, Jonson 89

DANSKA: Sorensen – Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen – D. Jensen, Gravesen, Jorgensen, Gronkjer – Tomason i Sand.
ŠVEDSKA: Isakson – Nilson, Melberg, Jakobsen, Edman – Anderson, Jonson, Kalstrom, Ljumberg – Ibrahimović i Larson.

[/stextbox]


2004 (June 22) Denmark 2-Sweden 2 (European… by sp1873

(Izvor: Dailymotion/ sp1873)

0
0

4 Komentara

  1. ovako se ne namestaju utakmice..
    igrali bi 0-0 a ne cekali zadnji minut.
    pogledajte akciju kod zadnjeg gola.svedjanin dribla danca koji je mogao da napravi penal ali on mu parira .dva danca uklizavaju na loptu,ona se srecno odbija do svedjanina koji daje gol.
    ovo me podseti na pricu kako su pre neki dan sutjeska i buducnost namestili kosarku.lik iz sutjeske daje trojku u padu preko ruke za produzetak.nemoguce je tako namestati.

    0
    0
    Odgovori
    • Jedini rezultat koji je tada izbacivao Italiju je bio 2:2 na osnovu pravila- vise datih golova. Utakmica je bila na svim mogucim provjerama i vise nego ocigledno je da je namjetena, samo sto je to u fudbalu jako tesko dokazati.

      0
      0
      Odgovori
  2. Slicno je prosao Alzir u Spaniji ’82, kada su Nemacka (koju je Alzir pobedio u prvoj utakmici) i Austrija odigrale tako da obe prodju…

    0
    0
    Odgovori
  3. Znalo se da ce bii 22.To su ti posteni zapadnjaci.Normalno ,stavio sam na tacan rezultat opkladu.Kao sto su igrali i Belgija Holandija isto 22 na jednom prvenstvu.Sve je to zbog nesavrsenog sistema takmicenja a normalno i zbog zapadnjackog nemorala.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter