0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SPREMNA: Španovićeva odradila poslednji trening pred sutrašnji nastup na SP

Objavljeno: 18.03.16 u 10:00

Evropska šampionka i jedina predstavnica Srbije na svetskom prvenstvu, Ivana Španović uradila je poslednjitrening pred sutrašnji nastup u Portlandu.

– Arena je divna, i imam osećaj da su se organizatori zaista potrudili da u fokusu budu takmičari, sve je podređeno tome da ovaj šampionat bude pravi spektakl. Zbog novih pravila potrudiću se maksimalno da u prve tri serije skočim najbolje što mogu, daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat i plasman, izjavila je Ivana.

Španovićeva je na šampionat sveta došla sa najboljim rezultatom ove sezone 6,85 m, inače četvrtim rezultatom na svetskoj rang listi.

Najveću konkurenciju Ivana će imati u Amerikanki Britni Ris i Britanka Šara Proktor. Ris je inače olimpijska šampionka i petosrostruka svetska šampionka koja je ove sezone zabeležila 6,89m na nacionalnom prvenstvu održanom prošlog vikenda baš na stazi u Portlandu. Organizatori su to iskoristili za test takmičenje kada su probali i sve efekte sa kojima žele da ostvare najbolju moguću atmosferu i ostvare pravi šou za takmičare i publiku.

Ove sezone blistala je Australijanka Bruk Straton sa rezultatom 7,05 m na otvorenom. Iznenađenja i borbu za medalju možemo očekivati i od evropske šampionke iz 2009. godine Estonke Balte i Nemice Aleksandre Vester koja ove sezone ima 6,95 m.

Pripremio: Vukašin Grozdanić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter