0
Ostali sportovi

PINK RUN: Cilj je podizanje svesti nacije o značaju prevencije raka dojke

Objavljeno: 18.03.16 u 13:37

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, biće orzganizovana treća po redu Roze trku u cilju podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

Pink run je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama, od koje, samo u Srbiji godišnje umire 1600 žena.

Roze Trka – Bella će se održati u nedelju 27. marta 2016. godine na Adi Ciganliji sa početkom u 12:00h.

Start i cilj trke je kod restorana Jezero gde će se vršiti prijavljivanje učesnika od 10:30 do 11:50h. Na trci ili šetnji, koja će se odvijati na kružnoj stazi oko savskog jezera, imaju pravo učešća svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke.

Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dоjke „Budimo zajedno“.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo i akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti potavljeno od 10:00 do 14:00h. pored restorana Jezero.

Za sve učesnike trke organizator je obezbedio majice, vodu i vredne poklone.

Pokrovitelji trke Kancelarija za rani skrining dojke i JP Ada Ciganlija.
Organizator Fondacija Natalis.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter