1
The Best Of

SPORT FUDBAL CRVENA ZVEZDA VOJVODINA Bojan Djordjic Nikola Zigic 8.05.2004. foto: Pedja Milosavljevic

VREMEPLOV: Došao je iz Mančestera u Zvezdu i dokazao da je pravi ‘đavo’ (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.16 u 21:50

Srbin iz Švedske bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera Mančester junajteda, ali na ‘ostrvu’ nije uspeo da se dokaže, u Zvezdi jeste.

Reč je o krilnom fudbaleru Bojanu Đorđiću, fudbaleru rođenom 1982. godine u Beogradu, ali je sa porodicom otišao put Skandinavije i postao državljanin Švedske. Kao jedan od talentovanijih fudbalera iz Bromapojkarne prešao je u Mančester junajted, ali se na Old Trafordu fudbala nije naigrao (samo jedna utakmica) i stalno je bio na pozajmicama kao veliki i nedokazani talenta.

Jedna od njiih bila je i u Crvenu zvezdu 2003. godine gde je Bojan Đorđić odigrao 24 utakmice i postigao jedan gol, ali vredan. Igrao se meč Evropa lige sa danskim Odenseom. Posle 2:2 na severu Evrope, crveno-beli su dočekali Odense na Marakani i očekivao sa lagan prolaz našeg tima prevođenog sjajnom generacijom igrača Dudić, Vidić, Mladenović, Milovanović i Žigić.

Meč je počeo sjajno po Zvezdu, jer je već u 3. minutu Žigić pogodio mrežu. Ipak, 11. minutu usledio je šok, Stokholm je izjednačio na 1:1. Samo 60 sekundi kasnije nova promena rezultata, Vidić je sjajno skočio i crveno-beli su poveli sa 2:1.

U 27. minutu na veliku pozornicu stupa Bojan Đorđić. Probilo je „dete“ Mančester junajteda po levom boku, a potom poput najvećih fudbalskih majstora lobovalo nemoćnog Jenesena. Gol za špice, pogodak koji je pokazao da Bojan Đoriđić nije bezveze doveden na Old Traford. Crvena zvezda je tim golom povela sa 3:1, a na Marakani je počelo slavlje.

(Izvor: YouTube/La3aR)

Ipak, prerano… Gosti su sa dva gola Hojera u 39. minutu i Lindrupa u 78. minutu stigli do izjednačenja 3:3 i u tom momentu rezultata koji ih vodi dalje. Marakana je u to vreme bila neosvojiva tvrđava, što je u 86. minutu potvrdio Vidić svojim drugim golom za konačnih 4:3. Upravo je stameni defanzivac kasnije poneo dres Mančester junajteda i ostvario sve što Bojan Đorđrić nije, osvojio je skoro sve, što se osvojiti može.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter