0
Ostali sportovi

U WADA ODLUČILI: Moguća istraga o dopingu i u drugim sportovima

Objavljeno: 14.03.16 u 15:53

Predsednik Svetske anti-doping agencije (WADA) Kreg Ridi rekao je danas da će „ponovo analizirati“ izveštaj o sistemskom dopingu ruskih atletičara kako bi utvrdio da li je potrebno proširiti istragu i na ostale sportove.
Ridi je naveo da razmišlja o mogućim istragama vezanim za doping u drugim sportovima u Rusiji, ali i o pokretanju istraga u atletskim savezima ostalih zemalja, posle žalbe Sportske komisije WADA.

Predsednica Sportske komisije Beki Skot rekla je da je reakcija na dokaze iz izveštaja nezavisne komisije o dopingu ruskih atletičara bila „nezadovoljavajuća“.

Medjunarodna atletska federacija (IAAF) je u novembru suspendovala ruske atletičare iz svih takmičenja posle izveštaja nezavisne komisije WADA o navodnom sistemskom dopingu i učešću vlade u prikrivanju dopinga.

Istragu je vodio bivši predsednik WADA Dik Paund, a u svom izveštaju je predložio da se istraga proširi i na druge sportove u Rusiji.

Ridi je rekao da je razgovarao sa Beki Skot i obećao da će se ponovo sastati sa Paundovim timom i sportskim i anti-doping zvaničnicima Rusije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter