0
Ostali sportovi

RED BULL AIR RACE: Francuz Nikolas Ivanof odneo pobedu na otvaranju sezone u Abu Dabiju

Objavljeno: 14.03.16 u 16:10

Početak nove sezone Red Bull Air Race svetskog šampionata prevazišao je sva očekivanja.

Favorit pred početak sezone, Met Hol završio je trku na devetoj poziciji, dok je poslednje rangirani pilot osvojio svoj prvi podijum.

Prva trka Red Bull Air Race 2016 svetskog šampionata, održana proteklog vikenda u Abu Dabiju, bila je uzbudljivija nego što se očekivalo, a Nikolas Ivanof iz Francuske proleteo je kroz pilone do pobede u izuzetno napetom takmičenju. Francuz je odneo pobedu u vremenu 58’’550 što je bilo za stotinku brže od Matijasa Dolderera iz Nemačke koji je trku završio na drugom mestu (58’’660). Fransoa Le Vot iz Francuske, koji je započeo tek svoju drugu sezonu i bio je rangiran na 14. mestu, ugrabio je svoj prvi podijum u karijeri i treće mesto, u vremenu 1’02’’281.

Nakon što je svetski šampion iz 2015. Pol Bonom, otišao u penziju, svetska titula ultimativne motosport serije je nadomak bilo kojeg od pilota, a tako je borba i počela. Dan je bio prepun šokova, Met Hol iz Australije, pilot od koga se najviše očekivalo nakon što je u 2015. šampionat završio na drugom mestu, udario je u pilon u početnoj rundi zbog čega nije mogao da napreduje u sledeći nivo takmičenja, a to mu se desilo tek treći put u karijeri. Još jedan top favorit, svetski šampion iz 2008. Hanes Arh, fanovima je priredio slično iznenađenje. Nakon što je fenomenalno leteo u početnim rundama, zaradio je diskvalifikaciju u Final 4, jer je prešao sigurnosnu liniju. Kao posledica toga, zaradio je 0 poena.

Pobedom na otvaranju sezone, Ivanof je trenutno vodeći u šampionatu po broju osvojenih poena. Šampionat se nastavlja sa još sedam trka u šest zemalja. „Predlažem da sezonu odmah završimo,“ našalio se pilot Tima Hamilton Nikolas Ivanof.

– Zapravo, jako smo naporno radili tokom treninga i nisam bio stresiran na početku trke, međutim, znao sam da ćemo morati da budemo jako oprezni. Jako sam srećan zbog svog tima i mojih fanova, rekao je Ivanof.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Poredak svetskog šampionata:

1. Nikolas Ivanof (FRA) 15 poena, 2. Matijas Dolderer (GER) 12 poena, 3. Fransoa Le Vot (FRA) 9 poena, 4. Kirbi Čemblis (SAD) 6 poena, 5. Majkl Gulian (SAD) 5 poena, 6. Pit MekLaud (CAN) 4 poena, 7. Jošihide Muroja (JPN) 3 poena, 8. Met Hol (AUS) 2 poena, 9. Huan Velarde (ESP) 1 poen, 10. Hanes Arh (AUT),  11. Najdžel Lemb (GBR), 12. Peter Podlunšek (SLO), 13. Petr Kofstain (CZE), 14. Martin Šonka (CZE).[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter