0
Američki fudbal

NFL: Čuveni ‘Megatron’ završio karijeru

Objavljeno: 09.03.16 u 12:31

Vajd risver Detroita, Kalvin Džonson objavio je povlačenje iz NFL karavana u 31. godini života, zbog čestih povreda.

Odlazak sa velike scene drugog pika sa drafta 2007. godine, biće ogroman gubitak za ekipu trenera Džima Kaldvela. Ipak, povlačenje čuvenog ‘Megatrona’ ostaviće dosta slobodnog novca u budžetu, koji će Lajonsi moći da iskoriste za dovođenje novih igrača.

– Nakon mnogo molitvi, razmišljanja i razgovora sa bližnjima doneo sam odluku da se povučem iz Lajonsa i profesionalnog fudbala. Odigrao sam svoju poslednju utakmicu u karijeri. Želim da vas uverim da je ovo bila jako teška odluka. Kao što sam izjavio bilo je potrebno puno vremena i molitvi da donesem ovakvu odluku, i sada se osećam spokojno, rekao je Džonson u zvaničnoj izjavi.

Tokom devet sezona u NFL ligi, gde je nastupao jedino za Detroit, ostvario je učinak od pređenih 11619 jardi. Zabeležio je 83 hvatanja za tačdaun. Sa 1964 jarde bio je najuspešniji vajd risiver čitave lige 2012. godine. Pored toga, istrčao je 167 jardi, uz jedan tačdaun. Šest puta je učestvovao na ‘Pro-bolu’, i bio je bez sumnje jedan od najkvalitetnijih hvatača protekle decenije.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter