0
Ostali sportovi

MAJKL DŽONSON: Bolt je najveći u istoriji

Objavljeno: 09.03.16 u 17:02

Legendarni atletičar iz Sjedinjenih Američkih Država Majkl Džonson, smatra da je Jusein Bolt najbolji sprinter u istoriji „kraljice sportova“.

Aktuelni svetski rekorder na 400 metara odao je priznanje čuvenom Jamajčaninu nakon objave liste za nagradu „Laureaus“ za sportistu godine. Bolt se nalazi u najužem izboru za ovu laskavu titulu zajedno sa Novakom Đokovićem, Leom Mesijem, Stefom Karijem, Luisom Hamiltonom i igračem golfa Džordanom Spitom.

Džonson veruje da će Bolt, koji je preuzeo njegov svetski rekord na 200 metara, biti dominantan i na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

– Ni Džesi Ovens, ni Karl Luis, ni moja malenkost, po mom mišljenju, nismo imali takvu konstantnost i dugovečnost kao što je ima Bolt. Tako da u ovom trenutku, on se mora smatrati najvećim u istoriji. Ako bude zdrav, sumnjam da ga iko može ugroziti na Olimpijskim igrama, rekao je Džonson za američke medije.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter