0
Ostali sportovi

DRAGICA ĐURIĆ: Pet stvari kojih se moramo pridržavati

Objavljeno: 07.03.16 u 17:11

Vršilac dužnosti selektorke ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić rekla je danas da je neophodno vratiti kult nacionalne selekcije i dodala da je optimistična pred kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Češke.

– Devojkama sam izložila pet stvari kojih se moraju pridržavati. To je zakon. Onaj ko nosi na grudima grb i ko predstavlja svoju državu mora da zna šta može, a šta ne. Dogovorile smo se koje su to stvari i kako ćemo se dalje ponašati. Kult mora da se vrati na onaj nivo na kojem je bio kada smo osvajali medalje. Kada to dostignemo, sigurna sam da ćemo ponovo osvajati medalje, rekla je Đurićeva, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije 9. odnosno 13. marta očekuju utakmice protiv Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

– Poslednji meč smo odigrale na EP u Beogradu, kada smo ih teško savladale. Imaju isti sastav već godinama, ozbiljna su reprezentacija. Igra se odvija na sredini, bekovi diriguju i završavaju akcije. Taktika je bazirana na odbrani, koju do sada nismo igrali. Nadam se da ćemo sve sprovesti kako treba. Drago mi je da devojke kapiraju šta tražim od njih, a cilj će biti osujetiti svaku protivničku akciju u startu, rekla je Đurićeva.

Srbija posle dve odigrane utakmice u Grupi 2 zauzima prvo mesto sa maksimalnim učinkom, kao i Češka, ali s lošijom gol razlikom.

Novi kapiten nacionalne selekcije Katarina Krpež istakla je dobru atmosferu u reprezentaciji.

– Čast mi je i zadovoljstvo da budem kapiten. Ovo je za nas najlepši period kada se okupljamo. Imamo malo vremena, ali bitno je da je dobra atmosfera, da uradimo ono što se dogovorimo, ispravimo greške i odradimo najbolje ove dve utakmice. Cilj je da završimo na prvom mestu u grupi. Nadam se da možemo, imamo jako dobru ekipu i verujem da će biti sve kako treba, rekla je Krpež.

Utakmcia trećeg kola kvalifikacija za EP u Švedskoj između Češke i Srbije igraće se u sredu od 18.00 u Zlinu, dok je revanš četiri dana kasnije u istom terminu u Kraljevu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter