0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Hiršeru pobeda, Kristofersenu titula u slalomu

Objavljeno: 06.03.16 u 14:33
Svetski kup u alpskom skijanju nastavljen je trkom slaloma u Kranjskoj Gori.
 

Pod veoma teškim uslovima na stazi ‘Podkoren 3’ najbolje se snašao vodeći u ukupnom poretku Marsel Hiršer. Do svoje 39. pobede u karijeri (18. u slalomu) stigao je ubedljivim nastupom na obe staze. Ostvario je rezultat 1.46.24, i za 0,81 bio brži od drugoplasiranog takmičara.
 
Razloga za slavlje imao je i Henrik Kristofersen, koji je zauzimanjem druge pozicije obezbedio svoj prvi trofej u karijeri. Mladi Norvežanin stekao je nedostižnu prednost u odnosu na najvećeg konkurenta Hiršera. Naime, trku pre kraja u ovoj tehničkoj disciplini ima 111 bodova više u odnosu na najbližeg pratioca.
 
Italijan Stefano Gros domogao se podijuma sa 30 stotih delova sekunde zaostatka za Kristofersenom.  Fric Doper iz Nemačke završio je trku na četvrtom mestu, ispred Marka Švarca iz Austrije i Francuza Aleksisa Panturoa.
 
Najveći pomak u drugoj vožnji napravio je Šveđanin Matijas Hargin, koji se sa 30. mesta u prvoj trci napredovao do pozicije broj sedam.
 
Hiršer je praktično obezbedio petu, uzastopnu titulu pobednika Svetskog kupa, jer je do kraja takmičenja na programu šest trka, od kojih su četiri u brzinskim disciplinama. Pitanje je da li će njegovi najveći rivali za Kristalni globus Kristofersen i Panturo, uopšte i učestvovati u trkama spusta i superveleslaloma.
Austrijanac je sakupio ukupno 1625 bodova. Kristofersen je drugi sa 1272, dok je Panturo na trećem mestu sa 1080 bodova.
 
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter