0
Ostali sportovi

NHL: Trijumfi Rendžersa, Kolumbusa i Dalasa (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.16 u 10:30

Protekle noći u NHL ligi odigrana su tri susreta, a pobede su slavile ekipe Njujork Rendžersa, Kolumbus Blu Džekitsa i Dalas Starsa.

U derbiju kola Rendžersi su savladali Vašington Kepitolse na njihovom ledu rezultatom 3:2. Gosti iz Njujorka stekli su prednost od dva gola posle prve trećine. Džesper Fast je postigao prvi pogodak u šestom minutu, smestivši odbitak posle udarca Đirardija iza leđa golmana Holtbija. Defanzivac Kejt Jandl udvostručio je vođstvo u 17. minutu igre iskoristivši situaciju sa igračem više na ledu. Vašington je odgovorio sjajnim drugim delom igre, gde je ekipa trenera Berija Troca u potpunosti anulirala prednost gostiju. Napadač Džej Bigle smanjio je rezultat na 1:2 poslo solo akcije u 31. minutu, da bi u poslednjim trenucima drugog perioda Ti Džej Oši iskoristio brojčanu prednost na ledu za izjednačenje. Susret je rešen u prvom minutu poslednje deonice, kada je Derek Stepan postigao svoj 15. gol ove sezone, odličnim forhend udarcem. U 38. pobedi za Njujork tokom ove sezone istakao se i golman Anti Ranta, koji je sa 32 odbranjena udarca na sjajan način zamenio Henrika Lundkvista.

Kolumbus je na svom klizalištu nadigrao Edmonton Ojlerse rezultatom 6:3. Golove za Kolumbus, koji je od početka meča imao kontrolu, postigli su Kem Etkinson, Fedor Tjutin, Bun Džener, Skot Hartnel i Dejvid Savard (2). Kod gostiju u listu strelaca upisali su se Leon Drajsatl, Tejlor Hal i Konor Mekdejvid. Obe ekipe su daleko od plasmana u plej of.

Dalas Starsi izjednačili su se na vrhu divizije Central sa ekipom Čikaga, posle pobede nad Nju Džersi Devilsima rezultatom 4:2 u Teksasu. Domaći su vodili posle prve trećine pogotkom Valerija Nišuškina. Adam Enrike poravnao je rezultat početkom drugog perioda. Ipak, Džejson Speca je ubrzo ponovo doveo Starse u vođstvo, da bi Kolton Skevijur povisio na dva gola prednosti. Nadu gostima da mogu doći do preokreta doneo je Devante Smit-Pejli nešto više od četiri minuta pre kraja. U tome ih je sprečio Vernon Fidler, koji je postavio konačan rezultat u poslednjim trenucima meča, rutinskom realizacijom u praznu mrežu gostiju.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter