3
Ostali sportovi

SAOPŠTENJE CRVENE ZVEZDE: Pokradeni smo u derbiju sa Partizanom!

Objavljeno: 04.03.16 u 11:02

Ovih dana sve su češća saopštenja i žalbe zbog suđenja, pa je i Rukometni klub Crvena zvezda isto postupio zbog nezadovoljstva arbitražom protiv Partizana.

Saopštenje rukovodstva Crvene zvezde prenosimo u celosti.

– Muški rukometni klub Crvena zvezda, već duže vreme se nije oglašavao kada su neregularnosti takmičenja u pitanju, nadajući se reakciji organa u čijoj nadležnosti jesu rešavanje i sankcionisanje propusta, u cilju obezbeđivanja uslova za regularan tok takmičenja i promociju rukometa, sporta koji je nažalost ovakvim inferiornim ili namernim odnosom Rukometnog saveza Srbije (RSS) i sudijske organizacije, sveden na nivo amaterskog sporta.

Napominjemo, da je u toku prvog dela prvenstva prošle sezone na utakmicama Super lige, teško povređeno čak 7 igrača našeg kluba (čije su dalje karijere dovedene u pitanje), a da pri tom, startovi koji su prouzrokovali teške povrede nisu sankcionisani, čak ni isključenjem.

Danas smo lider na tabeli domaćeg prestižnog takmičenja, ujedno promoter fer pleja i borbenosti na terenu, poštujući kako svoj, tako i protivnički dres. Zvezda je ponovo Zvezda.

Međutim, kontinuitet brojnih neregularnosti, bez i jednog ozbiljnijeg sankcionisanja i bez bilo kakvog ukazivanja se nastavlja i ove sezone. Uvereni smo da su Rukometni savez Srbije i sudijska organizacija svesni grubih propusta koji su se desili, od njih očekujemo oštru i brzu reakciju, u cilju uspostavljanja regularnosti takmičenja.

Rukomet je jedan od najlepših sportova, uvek s razlogom zastupljen na našem podneblju zbog viteškog karaktera koji sama igra nameće igračima, kako bi se gruba muška igra kanalisala u sportske i džentlmenske okvire, sudije imaju ključnu ulogu na terenu. Sudije i Rukometni savez Srbije su tu zbog rukometa i klubova, a došli smo u obrnutu nakaradnu situaciju, da smo mi klubovi tu zbog njih i njihovog lagodnog života.

Kod nas su se uloge zamenile, sudije daju golove, sudijska organizacija favorizuje ortačke klubove, a Rukometni savez Srbije nadzire izvođenje nečasnih radova. Žrtva nije samo MRK „Crvena zvezda“, već svi potencijalni i profesionalni igrači na čelu sa srpskim rukometom.

Ko je Slobodan Višekruna? Ko su ljudi koji su se usudili da talente pretvaraju u demoralisane, isfrustrirane dečake? Spektakl u seoski turnir? Instituciju (RSS) u privatnu firmu? Rukometnu super silu u naciju rukometnih amatera?

Sve ukazuje na veoma perfidno i projektovano sprovođenje dirigovanog suđenja, sklonjeno od očiju javnosti i ljubitelja rukometa.

Rezultat prošlonedeljnog derbija između MRK Crvena zvezda i MRK Partizan je 32:32, osim znojem natopljenih igračkih dresova obe ekipe, do rezultata se još došlo uz ozbiljan rad određenih centara moći Partizana u RSS, naša tvrdnja je zasnovana na sledećim činjenicama:

I pored katastrofalne materijalne situacije rukometa kao sporta u odnosu na druge sportove, za sudije ove utakmice gospodin Višekruna bira svoje ,,specijalce“ Stojkovića (Niš) i Nikolića (Leskovac) sa najvećim putnim troškovima u odnosu na njihove kolege kako bi bio siguran u realizaciju zamišljenog – sputavanja Zvezdine želje i kvaliteta na terenu i beskompromisne pomoći Partizanu.

Kako bi se izbeglo svedočenje planirane krađe kroz široki auditorijum, naprasno, tri sata pred utakmicu ostajemo bez direktnog TV prenosa ,najavljenog, a dogovorenog 20 dana ranije.

Podsećamo, da se praksa oduzimanja bodova u potpunosti iskorenila od kada je MRK Crvena zvezda stala na noge, što u potpunosti podržavamo, iako je regularnost licence nekih klubova pa i naših komšija diskutabilna, tj. konačan status se dodeljuje na sastancima zatvorenog tipa.

Jedan od naših konkretnih koraka biće zahtev za izuzeće određenih sudijskih parova na našim utakmicama, takođe razmišljamo i o dopisu ka Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) o trenutnoj situaciji u srpskom rukometu.

Ovim putem, takođe pozivamo i stručnu javnost, da analizira rezultate i prethodna suđenja utakmica, koje je odigrao naš klub, a posebno da obrati pažnju na naredne utakmice, kako bi shvatili sa čime se sve suočava klub koji ne pristaje na burazerske kompromise, ne čini ustupke i koji je ćutao, sve do sada, verujući u organe Rukometnog saveza Srbije – stoji u saopštenju crveno-belih.

0
0

3 Komentara

  1. a koga ste vi pokrali do juce ste se ugasili ko KK sad odjednom para imaju i hokej i vaterpolo i vi od kuda jel od poplava?

    0
    0
    Odgovori
  2. Šta ti je organizacija…

    Ponižavamo ih u derbiju totalno, Glodjović

    Kup Mažić ne svira ofsajd

    Akcija stupovi i crkva

    Za kraj rukomet Peruničić

    Eto kradu i komšije ne samo mi iz Ljutice i Stjepana

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter