0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Panturo nastavio dominaciju u veleslalomu

Objavljeno: 04.03.16 u 18:00

Svetski kup u alpskom skijanju nastavljen je u Kranjskoj Gori trkom veleslaloma.

Takmičenje u Sloveniji mimo rasporeda počelo je u petak, kao zamena za odloženo nadmetanje u Garmišu krajem januara.

Aleksis Panturo zabeležio je četvrtu uzastopnu pobedu u ovoj tehničkoj disciplini. Francuz, koji se nalazi u fantastičnoj formi, je čuvenu stazu ‘Podkoren’ odvezao u vremenu 1.52,18, čime je za 47 stotih delova nadmašio drugoplasiranog Filipa Šerghofera. Veteran iz Austrije je ostvario prvi plasman na podijum posle skoro pet godina, i trke u Alta Badiji.

Šerghoferov kolega iz reprezentacije i vodeći u generalnom plasmanu Marsel Hiršer, odličnom drugom vožnjom domogao se pobedničkog postolja, i ponovo slavio u direktnom duelu protiv Henrika Kristofersena. Norvežanin je trku završio tik iza Hiršera, a ispred Francuza Metju Favra i još jednog Austrijanca Manuela Felera.

Panturo je 15. pobedom u karijeri smanjio zaostatak za Hiršerom u konkurenciji veleslaloma, dve trke pre kraja takmičenja. Hiršer je osvojio 621 bod, 91 više od Francuza.

U ukupnom poretku Svetskog kupa Hiršer je još više uvećao prednost u odnosu na Kristofersena. Razlika u korist Austrijanca sada iznosi 293 boda. Panturo je preuzeo treću poziciju od davno odsutnog Svindala.

Najbolji svetski skijaši sutra će se u Kranjskoj Gori ponovo nadmetati u veleslalomu, dok je u nedelju na programu slalom.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter