1
Ostali sportovi

NHL: Pobede Vašingtona, Čikaga i Anahajma (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.16 u 15:54

Protekle noći u NHL ligi odigrana su tri susreta, a pobede su zabeležile ekipe Vašingtona, Čikaga i Anahajma.

Vašington Kepitolsi potvrdili su primat u Istočnoj konkurenciji novim, 47. trijumfom ove sezone. U prestonici Sjedinjenih Država savladali su ekipu Toronto Mejpl Lifs rezultatom 3:2. Kepitolsi su pred kraj prve trećine, u roku od trideset sekundi, stekli prednost od dva gola preko Tejlora Čornija i Aleksa Ovečkina. Toronto je uzvratio pogocima Nikite Šošnikova i Kolina Grininga. Konačan rezultat postavio je bek Metju Niskanen u desetom minutu poslednjeg perioda. Reprezentativac SAD je odličnim udarcem sa plave linije realizovao prednost igrača više na ledu, i doneo novo slavlje svom timu.

U derbiju večeri Čikago Blekhouksi nadigrali su Detroit Red Vingse rezultatom 5:2 u ‘Džo Luis Areni’. Gosti iz Ilinoisa dominirali su tokom prva dva dela igre, gde su stekli tri gola prednosti. Strelci su bili Brent Sibruk, Artemi Panarin i Patrik Kejn. Sredinom trećeg perioda Bred Ričards je smanjio na 3:1, ali Čikago je brzo odgovorio preko novajlije Endrjua Lada, i sa još jednim pogotkom Panarina napravio nedostižnu razliku. Gustav Nikvist uspeo je samo da ublaži poraz dva minuta pre kraja susreta. Pored Panarina istakli su se i Patrik Kejn sa još dve asistencije, i sjajni golman Kori Kroford, koji je zabeležio 31. uspešnu intervenciju. Čikago je lider Zapadne konferencije sa 85 bodova.

Anahajm je nastavio odličnu seriju pobedom posle boljeg izvođenja penala nad Montrealom rezultatom 3:2. ‘Moćne Patke’ su na 19 od poslednje 21. utakmice ostvarili minimum jedan poen, i sada ravnopravno konkurišu za doigravanje. Montreal je dva puta vodio tokom sinoćnjeg duela. Oba pogotka za goste postigao je Aleks Galčenjuk. Strelci za Anahajm bili su Džejmi Mekgin i Kori Peri. Džejkob Silverberg bio je čovek odluke tokom penal ruleta. On je postigao jedini gol u drugoj seriji. Čuvar mreže Daksa Džon Gibson ostao je nesavladiv. U regularnom delu igre takođe je bio sjajan sa 25 uspešnih odbrana.



Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

1 Komentara

  1. Liga lošija nego ikad. Kao i u 6-7 minulih sezona, najneizvesnija je Pacifik divizija i to najviše zahvaljujući kalifornijskom triu. LA uvek opasan ali često zapada u rezultatske krize i nikad nisi načisto sa njima, Patke loše krenu, furiozno završe sezonu, Ajkule u serijama, ili ih ide dugo, ili ih dugo ne ide. ta tri tima se do kraja krvnički tuku za poziciju pred plejof i to je to. Dvojac sa Alberte se standardno bori za fenjer divizije, Vankuver još ponekoga i iznenadi i uvek je blizu plejofa ali generalno loša ekipa. Svake sezone imamo i neko veliko iznenađenje, Avse i Islanderse prošle sezone, Floridu definitivno ove… i kada se povuče crta, ništa novo niti revolucionarno. Žao mi je što NHL ne liči ni najmanje na onu ligu sa kraja prošlog i prvih par godina ovog veka, ali komercijala ih je razorila, činjenica da se nemilosrdno nameštaju mečevi, letargični navijači… čak se usuđujem da kažem i da je trenutno KHL za nijansu kvalitetnija liga.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter