0
Američki fudbal

AMERIČKI FUDBAL BEZ GRANICA: NFL igrači posetili i piramide

Objavljeno: 03.03.16 u 23:24

Neprofitna grupa „Američki fudbal bez granica“ održala je trening kamp u Egiptu, kome su danas prisustvovali brojni sadašnji i bivši igrači lige američkog fudbala NFL, kako bi promovisali taj sport.

– Idemo u mnoge zemlje u kojima se razvija fudbal i koristimo priliku da decu učimo tom sportu, kako bi bio što rasprostranjeniji. Ovo je i neka vrsta humanitarnog rada, trudimo se da pomognemo zajednici koliko god možemo – rekao je Džonson Bademozi iz Klivlend Braunsa, koji je medju desetak NFL igrača koji su posetili kamp.

Igrači NFL-a su posetili lokalnu školu i bolnicu za decu obolelu od raka u Kairu. Oni se u kampu bave razvojem igrača od 14 do 25 godina starosti.

Takodje, posetili su i piramide u Gizi. Medju igračima koji su učesnici kampa su još Maršon Linč, Deandjelo Vilijams, Odej Abuši i Džordan Kameron.

Grupu su osnovali Breno Djakomini iz Njujork Džetsa i Geri Bernidž iz Klivlenda, zajedno s prijateljem Ahmedov Avadalahom, koji je rodjen i odrastao u Egiptu.

Prethodno su slični kampovi održani u Kini, Brazilu i Turskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter