0
Boks

BOKS: Pakjao želi na Olimpijske igre

Objavljeno: 02.03.16 u 17:19

Filipinac Mani Pakjao izjavio je kako ne bi imao ništa protiv da reprezentuje svoju državu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u periodu od petog do 21. avgusta ove godine, ako profesionalcima bude dozvoljen nastup.

– Bila bi mi čast da predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Ako me pitaju da boksujem za Filipine, odgovor je da. Učinio bih sve za svoju zemlju, rekao je Pakjao za ‘AFP’.
Predsednik Međunarodnog bokserskog saveza (AIBA), Čing-Kuo Vu najavio je mogućnost učešća profesionalnih boraca na Igrama u Brazilu, ukoliko se na vreme usvoje promene statuta ove federacije.

Podsetimo, posle 32 godine i Igara u Los Anđelesu bokseri neće nositi zaštitnu kacigu, što predstavlja ponovno približavanje amaterskog i profesionalnog boksa.

U međuvremenu Pakjao (37) se priprema za svoju poslednju profesionalnu borbu u karijeri protiv Timotija Bredlija, koja je zakazana za 9. april u Las Vegasu.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter