0
Ostali sportovi

U SUSRET SPORTSKOM DOGAĐAJU GODINE: Ovo sigurno niste znali o Olimpijskim igrama u Riju (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.16 u 09:39

Ove godine, 28. letnje Olimpijske igre biće održane od 5. do 21. avgusta u Riju de Žaneiru i na njiima će se okupiti više od 10.500 sportista iz 206 zemalja.

Svaki ljubitelj sporta nestrpljivo čeka da počnu nadmetanja na najvećem sportskom takmičenju na svetu, pa je red saznamo nekoliko zanimljivih stvari od predstojećim OI.

Zvanična maskota predstavlja spoj mačke, ptice i majmuna i nosi ime Vinicus. Ovo će biti prve Olimpijske igre koje će biti održane na tlu Južne Amerike, a nakon njih jedini kontinent koji nije organizaovao OI biće Afrika.

Ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara biće na stadionu Marakana, a zanimljivo je i to da će stadioni (osim Murumbija) koji su korišćeni za prošlo svetsko prventstvo biti uključeni u organizacij nekih takmičenja. 

Olimpijsko selo biće smešteno na 185 hektara u elitnom kraju grada. U olimpijskom selu nalazi se 48 višespratnica, sa 9.460 soba i 17.700 ležajeva.

Na Igrama u riju biće takmičenja u novim sportovima. Golf će se posla 112 godina naći na programu Igara, a ragbi sedam će biti novajlija u olimpijskoj porodici sportova.

Organizacija Olimpijskih igara u Riju koštaće 37,6 milijardi reala, odnosno 8,6 milijardi evra.

 

(izvor: youtube/TheOlympicsHistory)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter