1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

BRAVO: Otvorena atletska hala, događaj uveličao Novak Đoković (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 01.03.16 u 18:15

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je svečano otvorio novoizgrađenu atletsku dvoranu na Banjici, uoči prvog međunarodnog mitinga „Serbian open“, ističući da je ovo istorijski trenutak za naše atletičare i našu zemlju.

– Niko nije kao atletičari, osvajaju medalje ispod naše zastave slušajući našu himnu, a u svojoj zemlji do danas nisu imali atletsku dvoranu ni za trening, a kamoli za organizovanje prestižnih takmičenja. Ali, ovde se rađaju takva deca, pobeđuju i kada im nije mnogo pruženo, kada se najmanje očekuje, jer snaga za pobedu je u nama i našem odnosu prema zastavi ispod koje stojimo – rekao je Nikolić.

On je podsetio da je izgradnja dvorane trajala šest godina i da je napravljena po standradima Svetske atletske federacije.

– Ovo je primer kako dobra ideja lako povezuje dva ministarstva koja brinu o mladima, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo omladine i sporta, i kako se zajedničkim naporima dolazi do uspeha. Ova dvorana važna je za naše proslavljene sportiste i decu koja tek otkrivaju lepotu kraljice sportova, za razvoj i afirmaciju atletike u Srbiji i čitavom regionu – rekao je Nikolić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali bio je oduševljen što je srpska atletika dobila novi dom.

– Atletika kao kraljica sportova konačno je dobila svoj dom. Ova dvorana dolazi u pravom trenutku, uoči Evropskog prvenstva u atletici sledeće godine, kako bismo napravili mnoge rekorde i uspehe – naveo je Mali.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio se Vladi Srbije na pomoći oko izgradnje ovog zdanja.

– Na ulasku u dvoranu stoji tabla i zahvalnica Vladi Srbije, toj istoj koja je sagradila 10 atletskih stadiona, kao i ovaj hram atletike. U ime svih radnika želim da se zahvalim predsedniku Tomislavu Nikoliću, koji je svojim uticajem i kao bivši atletičar učestvovao u ovom projektu, premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na velikom doprinosu, gradonačelniku Siniši Malom i svima koji su pomogli. Hvala vam što ste nam ispunili san i što smo dobili modernu dvoranu – poručio je Jevrosimović.

Otvaranju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičića, prvi čovek Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, a svečanost je uveličao i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji se u Beogradu sprema sa reprezentacijom Srbije za meč protiv Kazahstana u 1.kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Posle otvaranja, u novoj dvorani se održava internacionalni miting „Serbia open“, na kome učestvuju takmičari iz petnaestak zemalja.

Dvorana, kapaciteta 1.500 mesta, srpskim atletičarima biće na raspolaganju tokom cele godine.

Prostire se na 9.270 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predviđena za skok u dalj, skok s motkom, skok u vis i bacanje kugle.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter