0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Novi trijumf Panturoa u Hinterštoderu

Objavljeno: 28.02.16 u 16:26


Francuski skijaš Aleksis Panturo zabeležio je treću uzastopnu pobedu na trkama veleslaloma u okviru Svetskog kupa.

Drugi trijumf u austrijskom Hinterštoderu ostvario je posle dve ubedljive vožnje, u vremenu 2.43,88 sekunde. Fantastičnim tempom nije dopustio nijednom rivalu da zaostaje za njim manje od jedne sekunde.

Duel dvojice najboljih takmičara ovogodišnjeg Svetskog kupa pripao je Marsel Hiršeru. Austrijanac je zauzeo drugu poziciju ispred Henrika Kristofersena. Kasnio je za pobednikom 1,15 sekunde, ali je uspeo da nadmaši Norvežanina za 12 stotinki.

Francuzi Matju Fevr i Tomas Fanara zauzeli su četvrto odnosno peto mesto, ispred Nemca Feliksa Nojrojtera, koji je podbacio na drugoj stazi.

Bivši Olimpijski šampion u veleslalomu Karlo Janka, odličnom drugom vožnjom podsetio je na dane kada je dominirao ovom tehničkom disciplinom, i na kraju završio trku na sedmom mestu.
Hiršer je uvećao razliku u generalnom plasmanu za još 20 bodova, i sada njegova prednost odnosu na Kristofersena iznosi 293 boda.
U poretku veleslaloma prvoplasirani Hiršer je osvojio 561 bod. Panturo zauzima drugu poziciju sa 440, tri trke pre kraja takmičenja.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter