0
Ostali sportovi

NHL: Ovečkin 40. put u metu, ‘Munje’ raznele ‘Đavole’

Objavljeno: 27.02.16 u 12:10

Vašington Kepitolsi savladali su Minesota Vajld 3:2 u ‘Verizon Centru’ u prestonici Sjedinjenih Američkih Država.

Bek Dmitri Orlov postigao je pobedonosni pogodak bekhend udarcem 5.04 minuta pre kraja susreta, čime je svojoj ekipi doneo 45. trijumf ove sezone. Vašington ima ubedljivo najbolji skor u celoj NHL ligi, i blizu je prve startne pozicije pred plej of.

Kepitolsi su dva puta stizali prednost rivala. Minesota je povela golom finskog internacionalca Mike Koivua u prvoj trećini. Bruks Orpik poravnao je rezultat na samom startu druge, pre nego što je Skot Nidermajer ponovo doveo u vođstvo goste sa severa.

Tada na scenu stupa Aleks Ovečkin i svojim 40. pogotkom ove sezone vraća susret u egal. Čuveni hokejaš iz Rusije 11. sezonu uzastopno strelac je 40 i više pogodaka, što je svojevrstan rekord NHL lige.

Prošlogodinji finalisti Stenli Kupa Tampa Bej Lajtingsi iznenadili su Nju Džersi Devilse na gostovanju u ‘Prudenšl Centru’. Golovima Aleksa Kilhorna, Ondreja Palata, kapitena Stivena Stamkosa i Metjua Karla slavili su ubedljivu pobedu od 4:0.

Golman Ben Bišop zabeležio je 21 odbranu za treću utakmicu bez primljenog pogotka tokom ove sezone. Tampa Bej je ostvarila petu uzastopnu pobedu i sigurno korača ka doigravanju.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Ostali rezultati:

Karolina – Boston 1:4
Anahajm – Edmonton 2:1
San Hoze – Bafalo 1:3[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter