0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

DOBRE VESTI: Rađenu smanjuju kaznu?

Objavljeno: 27.02.16 u 15:55

Proslavljenom srpskom vaterpolisti mogla bi da bude smanjena kazna zbog konzumiranja kokaina.

Odluka je trebalo da bude donesena krajem februara, ali je odložena za mart. Ipak, kako Novosti saznaju Nikola Rađen bi mogao da dobije dobre vesti od strane Međunarodnog sportskog suda za arbitražu u Lozani. Naime, ova ustanova će promeniti odluku koji je doneo Odbor za antidoping FINA i Srbinu spustiti kaznu sa četiri na dve godine susepnzije.

To znači da bi Nikola Rađen već sledeće godine mogao da se vrati u bazen i tako nastavi uspešnu vaterpolu karijeru. Ako se to ne dogodi, sjajni bek bi u bazen mogao da se vrati tek 2019. godine, što bi sigurno bio kraj jedne velike karijere.

Navodno, FINA je napravila neke proceduralne greške zbog kojih bi suspenzija mogla da bude smanjena. Nekadašnji reprezentativac Srbije je prošle godine dva puta, 16. februara u Madridu protiv Španije i 14. aprila protiv Rusije, pao na antidoping testu zbog kokaina. Privremeno je suspendovan 7. maja, od kada i teče kazna. Kako pre drugog testa nije bio obavešten da je bio pozitivan u španskoj prestonici, taj drugi prekršaj se nije uzimao u obzir. Ipak, obrazlažući kaznu Odbor FINA je 24. avgusta pomenuo oba prekršaja. Tada kao olakšavajuća okolnost nije prihvaćeno ni priznanje, ni angažovanje u borbi protiv dopinga. Kazna za korišćenje nespecifičnog stimulansa je od dve do četiri godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter