0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Federika Brinjone slavila u Andori

Objavljeno: 27.02.16 u 21:46

Svetski kup u konkurenciji dama nastavljen je trkom superveleslaloma u ski centru Soldeu u Andori.

Zbog loših vremenskih uslova praktično se vozila neka vrsta ‘super dži’ sprinta. U takvoj situaciji najbolje se snašla specijalistkinja za veleslalom Federika Brinjone. Do svog prvog trijumfa u superveleslalomu, skijašica rodom iz Milana, stigla je u vremenu od 57 sekundi i 33 stotinke.
Na drugo mesto plasirala se Amerikanka Loren Ros sa 13 stotih delova sekunde zaostatka za Italijankom. Tamara Tipler iz Austrije proslavila je svoj drugi plasman na podijum. Kasnila je 37 stotinki za pobednicom.

Od četvrtog do šestog mesta pozicionirale su se tri Italijanke: Sofia Gođia, Elena Fankini i Johana Šnarf.

Lindzi Von nije uspela da završi trku u Soldeu. Težak pad vodeće u generalnom plasmanu Svetskog kupa, izazvao je prekid takmičenja. Nakon Von startovala je i njena glavna konkurentkinja Lara Gut, koja je podbacila i na kraju zauzela skromnu 16. poziciju.

Takmičarka iz Srbije Nevena Ignjatović trku je završila na 54. mestu, sa nešto malo više od 4 sekunde zaostatka za Brinjoneovom.
Vonova je zadržala prednost u ukupnom poretku Svetskog kupa sa samo 8 bodova prednosti u odnosu na omalenu Švajcarkinju. Slavna Amerikanka je prva i u plasmanu superveleslaloma sa 420 bodova.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter