0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Aleksandar Amot Kilde pobednik ‘super džija’ u Hinterštoderu

Objavljeno: 27.02.16 u 14:08

Drugog takmičarskog dana u austrijskom Hinterštoderu vožena je trka superveleslaloma.

Šesti ‘super dži’ sezone pripao je Norvežaninu Aleksandaru Amotu Kildeu. Do drugog trijumfa u karijeri (prvog u superveleslalomu) stigao je u vremenu 1.29,89 minuta, i tako istakao kandidaturu za Kristalni globus u ovoj disciplini. Za 24 stotinke nadmašio je Boštjana Klinea. Slovenac se po drugi put u karijeri popeo na pobedničko postolje. Zanimljivost je da je u Garmišu ove godine takođe zauzeo drugo mesto iza Kildea.

Specijalista za tehničke discipline Marsel Hiršer iznenadio je plasmanom na treću poziciju, čime je napravio još jedan korak ka petom uzastopnom slavlju u generalnom poretku Svetskog kupa. Austrijanac vodi sa 1285 bodova, 263 boda više od drugoplasiranog Kristofersena iz Norveške.

Vinsent Krišmajer, Karlo Janka i Adrijan Teo ostvarili su plasman od četvrtog do šestog mesta na današnjoj trci.

Aksel Lund Svindal je i dalje vodeći u ‘super džiju’ sa 310 bodova, ali pošto je završio sezonu zbog povrede neće uspeti da održi prednost do kraja. Kilde je drugi sa 285 bodova, dok se na trećem mesto nalazi Austrijanac Krišmajer sa 218 bodova.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter