0
Ostali sportovi

NHL: Čikago vratio Endrju Lada

Objavljeno: 26.02.16 u 13:05

Najznačajniji ovogodišnji ‘trejd’ u NHL ligi dogodio se prošle noći između ekipa Čikago Blekhouks i Vinipeg Džetsa.

Levokrilni napadač Endrju Lad preselio se iz Kanade u Ilinois i ponovo zadužio opremu Blekhouksa. Pored njega u redove aktuelnog šampiona prešli su Met Frejzer i Džej Harison. U suprotnom smeru krenuo je talentovani Marko Dano, koji će sigurno biti uzdanica Džetsa u narednim sezonama. Takođe, Vinipeg je dobio prava na dva pika tokom sledećeg drafta.

Lad branio je boje Čikaga u periodu od 2007-2010. godine, i učestvovao u osvajanju Stenli kupa. Izabran je od strane Karolina Harikensa kao 4. pik na draftu. Pre Vinipega nastupao je i za Atlantu. Hokejaš iz Kanade je tokom svoje profesionalne karijere u NFL ligi odigrao 750 utakmica. Ostvario je učinak od 454 poena (202 gola i 252 dodavanja).

– Znao sam da je postojala mogućnost da budem ‘trejdovan’, i mislim da je Čikago bio na vrhu moje liste želja. Upoznat sam sa organizacijom kluba, znam mnoge igrače, i neće mi biti teško da se prilagodim timu – rekao je Lad na konferenciji za novinare.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter