0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Panturo nastavio niz u Hinterštoderu

Objavljeno: 26.02.16 u 16:24

Aleksis Panturo pobednik je veleslaloma u okviru Svetskog kupa voženog u austrijskom Hinterštoderu.

Takmičar iz Francuske zabeležio je četvrti trijumf ove sezone (drugi u veleslalomu) na stazi u okrugu Kiršdorf an der Krems u Gornjoj Austriji. Panturo je ubedljivo vodio posle prve trke i sigurnom vožnjom na drugoj stazi potvrdio da see trunutno nalazi u odličnoj formi. Slavio je u vremenu 2.31,72 sekunde.

Razloga za zadovoljstvo ima i domaći predstavnik Marsel Hiršer, koji je sa novih 80 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu. Zauzeo je drugo mesto sa zaostatkom od 79 stotih delova sekunde u odnosu na Panturoa. Na najnižu stepenicu pobedničkog postolja popeo se još jedan Francuz Tomas Fanara. Iskusni specijalista za veleslalom kasnio je za Hiršerom 13 stotinki.

Norvežanin Henrik Kristofersen plasirao se na četvrtu poziciju, ispred dvojice Nemaca Štefana Luca i Feliksa Nojrojtera.

Hiršer vodi u ukupnom poretku Svetskog kupa sa 1225 bodova. Kristofersen je drugi sa 1022 boda. Što se tiče veleslaloma Austrijanac je takođe neprikosnoven (481 osvojen bod). Panturo je napredovao do druge pozicije, i sada zaostaje za Hiršerom 151 bod.

Sutra je u Hinterštoderu na programu trka superveleslaloma.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter