0
Boks

BOKS: Zlatičanin protiv Marsilija za WBC titulu

Objavljeno: 25.02.16 u 14:00

Dejan Zlatičanin i Emiliano Marsili ukrstiće rukavice 4. marta za upražnjenu WBC titulu u lakoj kategoriji.

Čelnici Svetske bokserske federacije odlučili su da oduzmu šampionski pojas Horheu Linaresu. Naime, svetski šampion iz Venecuele trenutno se opravlja od posledica loma ruke i nije u mogućnosti da se takmiči. Kada Linares bude potpuno spreman imaće pravo da izazove pobednika i povrati WBC krunu.

Crnogorski bokser je u profesionalnoj karijeri zabeležio 21 pobedu u isto toliko borbi, čime je zaradio Internacionalnu WBC titulu.

Zlatičanin je u poslednjih pet mečeva na impresivan način savladao odlične borce Ivana Redkafa, Aleksa Bonea, Riki Barnsa, Asana Juseinova i Petra Petrova, i tako stekao pravo da se nadmeće za najvažniji trofej. 31-godišnji Podgoričanin nekoliko puta u karijeri predstavio se srpskoj publici. Borio se u Kanjiži, Kruševcu, na Kopaoniku, u Drvengradu i Novom Sadu.

Veteran iz Italije Marsili je bivši šampion Evrope i Internacionalni prvak verzije WBC. Tokom profesionalne karijere ostvario je 32 pobede uz samo jedan nerešen ishod.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter