3
The Best Of

Fudbal, Jelen Super League season 2011-2012.Partizan Vs. Crvena Zvezda.from left, Marko Vesovic, Nikola Mikic , Kadu, Jovan Krneta and Nikola Maksimovic celebrate.Belgrade, 05.05.2012..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VREMEPLOV: Kadu je bio brži od sudije, a Zvezda je posle pet godina slavila u Humskoj (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.16 u 23:55

Zagrevanje za 150. večiti derbi koji će se odigrati u subotu u Humskoj je počelo, a mi se vremeplovom vraćamo, ne tako davno, u 2012. godinu kada je Mendeš Kadu bio brži od sudijskog zvižduka i prekinuo crni niz Crvene zvezde od pet godina bez pobede nad Partizanom kao gost u prvenstvenim utakmicama.

Igrao se 130. večiti derbi kada je Crvena zvezda na popularnom stadionu JNA savladala Partizan u prvenstvu sa 2:1. Bio je to 5. maj 2007. godine. Posle toga za crveno-bele usledilo je pet sušnih godina u Humsoj. Partizan je u međuvrmenu tri puta slavio i tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Stadion JNA postao je „noćna mora“ za zvezdaše, sve do 2012. godine i čuvenog gola Mendeša Kadua, kojim je Brazilac postao miljenik „severa“.

Ruku na srce Crvena zvezda je te godine dva puta savladala Partizan u polufinalu Kupa Srbije, ali se ti mečevi ne računaju u zvaničnu statistiku „večitog derbija“. Bilo je potrebno pobediti u prvenstvu i prekinuti niz bez pobede dug tačno pet godina. Naime, bio je to 5. maj 2012. godine, Partizan je već bio šampion Srbije, ali je Zvezda uspela da mu pokvari slavlje. I to kako, na najsuroviji način, kada je sudija već držao pištaljku u ustima da odsvira kraj.

Kadu Mendes, Sasa Ilic, , Partizan - Crvena Zvezda poilufinale kup Srbije Beograd Srbija,  April 11, 2012. (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com)
Kadu Mendes, Sasa Ilic, , Partizan – Crvena Zvezda poilufinale kup Srbije Beograd Srbija, April 11, 2012. (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com)

Bila je to veoma lepa fudbalska predstava u kojoj je falilo samo više golova. Partizan je prvi zapretio preko Babovića, Zvezda uzvratila preko Milivojevića, ali bez promene rezultata. Imali su crno-beli stopostotnu šansu preko Volkova, ali je Bajković bio na mestu. Mogao je Maksimović ranije da Zvezdi obezbedi pobedu, ali nije bio precizan.

Odlučujući momenat na utakmici se dogodio kada je Robert Prosinečki odlučio da na teren pošalje rezerviste Kadua i Borhu. Igrao se tada 69. minut utakmice. Crvena zvezda je tada preuzela inicijativu, ali bez prave šanse. Sve je mirisalo na završnih 0:0. Ipak, igrao se 93. minut kada je Kolumbijac Borha vratio loptu na nekih 20 metara od gola, a Brazilac Kadu kao iz topa savladao mladog Petrovića za konačnih 0:1 i prekid posta dug pet godina u prvenstvenim mečevima.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

142. VEČITI DERBI:

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Strelac:
Kadu 90+3

Stadion: Partizan. Gledalaca: 18.356.

PARTIZAN: Petrović – Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov – Kamara, Smiljanić, Tomić, S. Ilić (od 82. L. Marković), Babović – Dijara. Rezerve: R. Ilić, Aksentijević, Rnić, S. Marković, Ninković, Manga, L. Marković. Trener: Avram Grant.
CRVENA ZVEZDA: Bajković – Mikić, Tošić, Maksimović, Mladenović – Mijailović, Dimitrijević (od 77. Vešović), Milivojević (od 69. Kadu), Evandro – Lazović (od 65. Borha) i Kasalica. Rezerve: Vesić, Krneta, Milunović, Borha, Kadu, Mirić, Vešović. Trener: Robert Prosinečki.

[/stextbox]

(Izvor: YouTube/Fudbalska Centrala)

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter