0
Ostali sportovi

FOTO: TWITTER

SNUKER: O’Saliven ponovo najavljuje pauzu

Objavljeno: 22.02.16 u 13:28

Najpopularniji igrač snukera Roni O’Saliven ne prestaje da iznenađuje konzervativnu javnost u Velikoj Britaniji.

Kontroverzni Englez još jedanput je upisao svoje ime u almanahe ovog sporta. U finalu turnira u Velsu na samo njemu svojstven način napravio je čudesan preokret protiv bivšeg svetskog šampiona Nila Robertsona. Do 28. rangirajuće titule u karijeri u Kardifu stigao je posle niza od sedam uzastopnih osvojenih frejmova. Na kraju je slavio ukupnim rezultatom 9:5.

Na večnoj listi izjednačio se sa ikonama snukera Džonom Higinsom i Stivom Dejvisom. Ispred njega je samo Stiven Hendri sa 36 osvojenih zvaničnih turnira.

I kada se očekivalo da iskoristi sjajan moment u kome se nalazi i nastavi sa napredovanjem na rang listi, „Raketa“ je odlučila da opet malo odmori od velike scene. 40-godšinji as je tokom briljantne karijere u više navrata govorio o dosadi koja ga muči tokom turnira.

– Osećam se razbijeno, treba mi barem mesec dana opuštanja. Ovaj turnir svi žele da osvoje. Nisam raspoložen da igram ostale turnire, tako da će moj tak mirovati najmanje mesec dana, rekao je O’Saliven za ‘BBC Sport’.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter