0
Ostali sportovi

BICIKLIZAM: Valverde najavio odličnu sezonu pobedom u Andaluziji

Objavljeno: 22.02.16 u 15:14

Biciklistička sezona polako ulazi u fazu kada oni najbolji testiraju svoje trenutne mogućnosti, i tempiraju formu za glavne događaje u godini.

Na tradicionalnoj petodnevnoj trci Ruta del Sol u Španiji trijumfovao je domaći takmičar Alehandro Valverde. Vozač Muvistara je tako po četvrti put u poslednjih pet godina prigrabio trofej u Andaluziji.
35-godišnji Valverde se eksplozivnim napadom na poslednjem usponu Penjas Blankas odvojio od glavne grupe i solo vožnjom stigao na cilj.

U generalnom plasmanu prestigao je do tada vodećeg Ti Džej Van Garderena za 26 sekundi, i u velikom stilu osvojio novi šampionski pehar. Holanđanin Bauke Molema domogao se podijuma sa 52 sekunde zaostatka u odnosu na pobednika.

Valverde je dokazao da se i ovoj godini od njega mogu očekivati dobri rezultati. As iz Španije biće jedan od glavnih pretendenata na najviši plasman kada na red dođu jednodnevne trke, popularni prolećni klasici. Sigurno je da nije rekao svoju poslednju reč ni na najvažnijim Grand tur trkama, Tur de Fransu i Vuelti.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter