0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Tina Vajrater pobednica superveleslaloma u Italiji

Objavljeno: 21.02.16 u 14:23

Trećeg dana takmičenja u italijanskom La Tuju skijašice su se nadmetale u trci superveleslaloma.

Na tehnički zahtevnoj i veoma brzoj stazi najbolje vreme ostvarila je Tina Vajrater. Predstavnica Linheštajna peti put u karijeri slavila je na nekoj od trka u Svetskom kupu. Zabeležila je rezultat 1.17,73 i ubedljivo trijumfovala ispred Lare Gut.

Švajcarkinja je kasnila 57 stotinki za pobednicom, ali može biti zadovoljna jer je nadmašila glavnu konkurentkinju u borbi za Kristalni globus Lindzi Von. Amerikanka je napravila nekoliko korekcija tokom vožnje, pa je trku završila na trećem mestu sa 0,64 sekunde zaostatka za Vajraterovom.

Fabijan Suter iz Švajcarske plasirala se na četvrtu poziciju, ispred Romane Miradoli iz Francuske i domaćih takmičarki Federike Brinjone i Elene Kurtoni.
Lindzi Von je i dalje lider u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1200 bodova, 33 više od Gutove. U poretku ‘super džija’ Vonova ima prednost od 79 bodova u odnosu na svoju najveću rivalku u ovoj sezoni.

Naredni superveleslalom na programu je sledećeg vikenda u Andori.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter