0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Dominik Paris pobednik spusta u Šamoniju

Objavljeno: 20.02.16 u 16:27

Trka spusta u francuskom Šamoniju dodatno je zakomplikovala situaciju u poretku ove brzinske discipline. Prerani završetak sezone Aksela Lunda Svindala otvorio je mogućnost ostalim takmičarima da se bore za Kristalni globus.

Dominik Paris potvrdio je da se nalazi u odličnoj formi. Nakon jučerašnjeg drugog mesta u kombinaciji odvezao je još jednu besprekornu trku, i slavio u vremenu 1.58,38. Skijaš sa severa Italije zabeležio je petu pobedu u karijeri na stazi u podnožju Mon Blana.

Amerikanac Stiven Najman popeo se na drugu stepenicu pobedničkog podijuma sa 35 stotinki zaostatka u odnosu na Parisa. Švajcarac Beat Fojc kasnio je 0,04 sekunde za Najmanom na trećoj poziciji.

Domaći predstavnici Giljermo Fajed i Adrijan Teo plasirali su se na četvrto odnosno šesto mesto. Između njih pozicionirao se Peter Fil iz Italije.

Svindal još uvek ima prednost u poretku spusta sa 436 bodova. Fil je drugi za 405. Jansrud, Fajed, Teo i Paris takođe su kandidati za trofej na kraju sezone. Do kraja ove takmičarske godine preostale su još dve trke u najbržoj disciplini alpskog skijanja.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Marsel Hiršer iz Austrije sa 1045 bodova. Henrik Kristofersen je na drugom mestu sa 88 bodova manje. Njih dvojica su specijalisti za tehničke discipline i propustili su nadmetanja u Šamoniju.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter