0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Panturou pobeda i Kristalni globus u kombinaciji

Objavljeno: 19.02.16 u 16:40

U francuskom Šamoniju odžrana je treća, ujedno i poslednja alpska kombinacija u okviru Svetskog kupa.

Domaći skijaš Aleksis Panturo zabeležio je dupli trijumf, pojedinačnu pobedu i pehar namenjen najboljem kombinatorcu sezone.

Uslovi na stazi u podnožju Mon Blana bili su teški tako da je promenjen redosled disciplina. Prvo je vožen slalom, da bi se ovogodišnje takmičenje najboljih kombinatoraca završilo trkom spusta.

Nakon prve runde u vođstvu se nalazio Panturo, koji je očekivano u tehničkom delu staze nadmašio Jansruda, Parisa i Janku. Njegovi zemljaci Mermelo Blondan i Mufat-Žande takođe su ostvarili prednost posle slaloma.

Panturo je sigurnim spustom uspeo da izdrži žestok nalet Dominika Parisa i trijumfuje ispred Italijana za 27 stotih delova sekunde. Sjajan dan francuskih predstavnika upotpunili su Tomas Mermelo Blondan na trećem mestu i Viktor Mufat-Žande plasmanom na četvrtu poziciju.

Fantastičnom spust vožnjom Kjetil Jansrud domogao se petog mesta, poziciju ispred Karla Janke. Ivica Kostelić odskijao je trku sezone osvajanjem 9. mesta.

Panturo je slavio u ukupnom poretku alpske kombinacije sa 220 bodova, 50 više od drugoplasiranog Marmelo Blondana. Jansrud je treći sa 165 bodova.

Sutra je u Šamoniju na programu klasična trka spusta.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter