0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Peter Prevc ubedljiv u Vikersundu

Objavljeno: 13.02.16 u 23:36

Drugog takmičarskog dana u Vikersundu ponovo su najviše razloga za radost imali reprezentativci Slovenije.

Peter Prevc nadmoćno je trijumfovao u ski letovima koji se boduju u okviru Svetskog kupa.
Za razliku od jučerašnjih idealnih uslova danas je takmičarima odmagao nepopularni vetar sa leđa. Organizatori su u više navrata produžavali zaletište kako bi nadmetanje postalo atraktivnije.

U prvoj seriji veliki broj učesnika ostvario je skromne daljine, dok na red nije stiglo 10 najboljih. Frojnd je dobrim letom od 230 metara najavio prva veća uzbuđenja.

Forfang ga je pretekao zbog koeficijenta vetra i napravio odličnu uvertiru pred nastupe najboljih Prevca, Gagnesa i Krafta. Prevc je doleteo na 238,5 metara i tako zauzeo lidersku poziciju nakon prve runde. Zaostatak drugoplasiranog Gagnesa i Krafta na trećoj poziciji najavljivao je zanimljivu drugu seriju.

Tokom druge runde vetar je bio na granici podnošljivosti i samo su vrhunski majstori ovog sporta uspeli da pobede njegove nalete. Od najboljih jedino je Prevc ponovio ostvarenje iz prve serije i sa 230 metara još jednom dokazao zašto je trenutni vladar ove nordijske discipline.

Kraft je podbacio u drugom letu i skliznuo na 6. poziciju. Slično se dogodilo i Gagnesu pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom. Johan Andre Forfang izdržao je pritisak i odličnom daljinom od 222 metra skočio na drugu poziciju, čime je izjednačio rezultat karijere iz Saporoa.

Da mu je letenje u ‘krvi’ pobednik prethodnog dana Robert Kranjec potvrdio je novim plasmanom na podijum, zauzevši treće mesto.

Novim 10. trijumfom u sezoni Prevc je još više uvećao prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa, koja sada iznosi 522 boda u odnosu na najbližeg pratioca Severina Frojnda.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter