0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Panturo iznenadio u Japanu

Objavljeno: 13.02.16 u 11:07

Karavan Svetskog kupa vratio se u Japan posle 10 godina. U mestu Juzava Naeba vožen je šesti veleslalom u sezoni, koji je doneo pregršt iznenađenja.

Pomalo neočekivano trijumfovao je Francuz Aleksis Panturo u vremenu 2.34,24 posle odlične druge trke. Panturo je sjajan takmičar i ostvario je 30. podijum u karijeri, ali njegova ovogodišnja forma u veleslalomu nije nagoveštavala da će se ovako nešto dogoditi.

Panturoov kolega iz reprezentacije Francuske Matje Favr zauzeo je drugu poziciju sa 0,51 sekundi zaostatka. Veteran Masimilijano Blardone iz Italije podsetio je na dane slave, i sa startnim brojem 27 doskijao do trećeg mesta i pobedničkog postolja.

Henrik Kristoferson iz Norveške plasirao se na četvrtu poziciju ispred Viktora-Mufata Žandea i vodećeg u generalnom poretku Svetskog kupa Marsela Hiršera.

– Današnja trka uopšte nije bila laka. Bilo je teško napadati i kontrolisati zato što je prilaz pojedinim kapijama bio veoma nezgodan, pogotovo u drugoj vožnji. Neke kapije moraš da iskontrolišeš, a druge da napadneš i zato moraš biti pametan, izjavio je Panturo za ‘FIS’.
Hiršer je zadržao prvo mesto u ukupnom plasmanu sa 1045 bodova. Austrijanac je najbolji i u disciplini veleslalom. Osvojio je 401 bod.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter