0
Ostali sportovi

FOTO: Screenshot

ZIKA SEJE STRAH: Još jedan sportista razmišlja o tome da se ne pojavi u Riju

Objavljeno: 11.02.16 u 15:45

Situacija oko širenja Zika virusa na tlu Južne Amerike poprima neverovatne razmere i po pojedinim informacijama ugrožava i samo takmičenje na Olimpijskim igrama.

Mnoge federacije i sportisti izrazili su veliku zabrinutost oko bezbednosti u Brazilu. Čuveni golman ženske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u fudbalu Houp Solo, još jedna je u nizu vrhunskih sportista koja ozbiljno razmišlja o povlačenju.

– Mogu da govorim samo u svoje ime. Da su Olimpijske igre danas ja ne bih išla. Srećom takmičenje je za šest meseci i dotle ćemo valjda dobiti odgovor na naša pitanja i sumnje – rekla je Solo nakon pobede od 5-0 protiv Kostarike u kvalifikacionom susretu grupe ‘KONKAKAF’.

Organizatori Igara nemaju dilemu da će najpopularniji planetarni događaj godine biti održan prema planu. Tokom avgusta u Brazilu će uveliko biti zima, i do tada bi hladnije temperature trebalo da regulišu populaciju komaraca, koji su uzrok ovog problema.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter