0
Ostali sportovi

UEFA Futsal-EURO 2016 Semi-Finals 1/2 Finale Spanija v Kazahstan Beograd, 11.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

EP U FUTSALU: Španija u finalu, ‘dželat’ Italijana protiv Srbije za bronzu

Objavljeno: 11.02.16 u 22:46

U drugom polufinalnom meču na EP u futsalu Španija je sa 5:3 bila bolja od najvećeg iznenađenja prvenstva, reprezentacije Kazahtsana.

Španci su opravdali ulogu favorita i nisu dozvolili da prođu kao Italijani i izgube od Kazahtsana.

Videlo se da su Kazahstanci još pod utiskom pobede iz meča protiv Italije, pa su nadahnuti ušli u duel sa Špancima.

Naravno, „crvena furija“ nije dozvolila da ponovo dođe do iznenađenja, ali su Kazahstanci pružili dobar otpor i prvi poveli već u trećem minutu preko Dovgana, četiri minuta kasnije izjadnačio je Bebe, a Raul Kampos i Migelin su samo za dva minuta (u 16. i 17.)  doveli Špance u vođstvo. 

Šest minuta nakon početka drugog dela igre Španci povećavaju svoju prednost na 4:1 i u tom trenutku dolazi do opuštanja. Kazahstanci umalo to nisu iskoristili, samnjili su na gol zaostaka pogodcima Lea i Žamankulova u 35. i 37. minutu i tako uneli neizvesnost u meč. Međutim dva minuta pre kraja Raul Kampos drugim golom stavlja tačku na meč i zakazuje finale sa Rusijom.

U prvom polufinalu Rusija je bila bolja od Srbije, takođe u neisvesnoj završnici, sa 3:2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter