0
Ostali sportovi

ISTORIJSKI DAN: Srbija dobija atletsku dvoranu

Objavljeno: 10.02.16 u 15:32

U istoriji srpske atletike i sporta uopšte 1. mart 2016. godine ostaće upisan velikim slovima. Tog dana biće ostvaren višedecenijski san mnogih generacija – na Banjici će svečano biti otvorena atletska dvorana.

Izgradnja atletske dvorane u Beogradu predstavlja istorijski trenutak za srpski sport i atletiku. Ovaj objekat kruna je mukotrpnog rada i trnovitog puta koji se konačno isplatio.

Velikim angažovanjem Atletskog saveza Srbije uz podršku i pomoć Vlade Republike Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Ministarstva odbrane, Ministarstva omladine i sporta kao i Svetske i Evropske atletske federacije završena je izgradnja atletske dvorane koja će od 1. marta biti u funkciji i na raspolaganju srpskim atletičarima (članovima atletskih klubova). Dvorana će biti otvorena velikim međunarodnim takmičenjem – „Serbian open indoor meeting“.

Naš proslavljeni atletičar i direktor mitinga Dragutin Topić smatra da je konačno dosanjan san mnogih prethodnih generacija koje nisu imale optimalne uslove za trening i koje bi, bez sumnje, postizale neuporedivo bolje rezultate da su imale kontinuitet u trenažnom i takmičarskom procesu.

– Ovogodišnje premijerno izdanje „Serbian open indoor meeting“ je od istorijskog značaja za srpsku atletiku, ne samo zbog takmičenja koje će nadamo se postati tradicionalno, već i zbog činjenice da je atletika u Srbiji konačno dobila svoj dom, kaže direktor mitinga Dragutin Topić.

Nije se mogao naći bolji način za otvaranje dvorane od predstojećeg međunarodnog mitinga. Na kogresu održanom u oktobru prošle godine u Lozani odlučeno je da Beograd bude domaćin „Srbija open indor mitinga“.

Atletičari iz zemlje i inostranstva će se na mitingu nadmetati u 11 disciplina, a najbolji će dobiti prestižne nagrade.

Na programu su sledeće discipline:

ŽENE: skok udalj, 60m, 60m prepone, 400m, 3000m.

MUŠKARCI: bacanje kugle, skok s motkom, 60m, 60m prepone, 400m, 3000m.

Iako će konačan spisak sportista koji će nastupiti na mitingu biti objavljen na zvaničnoj Pres konferenciji, 29.02.2016., već sada je sigurno učešće brojnih srpskih šampiona. Priliku da se pred svojom publikom takmiče sa rivalima iz inostranstva imaće Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Nemanja Cerovac, Miloš Raović…

– Otvaranjem ove hale Atletski savez Srbije će postaviti nove standarde u regionu, a atletski komleks na Banjici će postati baza za razvoj vrhunskih sportista ne samo iz Srbije, već i sa celog Balkanskog poluostrva i velikog dela jugoistočne Evrope. Samim tim će na takmičenju i biti zastupljeni mahom sportisti iz ove regije, jer želimo da ih upoznamo sa svim onim što ovaj velelepni centar pruža, istakao je Topić.

U sklopu mitinga će biti organizovane trke mlađih juniora i juniorki na 800m, koje će predstavljati svojevrsnu nagradu i podstrek mladim sportistima. Ideja je da mladi sportisti budu zastupljeni i na svakom sledećem izdanju mitinga. U zavisnosti od želje saveznog selektora za njih biti organizovane različite discipline.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter