0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Kenijci se plaše Zika virusa, neizvestan nastup u Riju

Objavljeno: 09.02.16 u 13:27

Olimpiski komitet Kenije ozbiljno razmatra mogućnost povlačenja svojih atletičara sa Igara u Rio de Žaneiru.

Čelnici saveza ove atletske velesile spremni su da učine ovakav potez ukoliko ne dobiju garancije Svetske zdravstvene organizacije i organizatora samog takmičenja da će biti bezbedni od Zika virusa u Brazilu.

Ova tropska bolest koja izaziva otećenje mozga kod novorođenčadi a prenosi se ujedom komaraca, izazvala je paniku širom sveta, pa su mnoge federacije i komiteti izrazile zabrinutost za zdravlje svojih sportista.

– Očigledno je da se nećemo izlagati riziku da vodimo sportiste u Brazil ako Zika virus poprimi epidemijske razmere. Moraju da nas uvere da je zemlja dovoljno bezbedna kako bismo poveli naše atletičare. Ako nam dokažu da je sve u redu i da nema rizika za učesnike mi ćemo ići – rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Kenije Kipčoge Keino za ‘Rojters’.

Kenija je najuspešnija atletska nacija sa proteklog Svetskog prvenstva u Pekingu. Na prethodnim Olimpijskim igrama u Londonu osvojili su čak 11 medalja, a dobar učinak očekuje se i u Riju.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter