0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Janka slavio drugog dana u Južnoj Koreji

Objavljeno: 07.02.16 u 12:10

Švajcarac Karlo Janka konačno je podsetio ljubitelje alpskog skijanja na svoj veliki talenat.

Godinama je Olimpijski šampion iz Vankuvera kuburio sa raznim problemima. Lakši hirušrki zahvat na srcu, nekoliko povreda, promena skija i loše prilagođavanje na njih uticale su da pobednik Svetskog kupa iz 2010. godine ne krene putem koji mu je predviđan.

Da je istinski as Janka je pokazao na trci superveleslaloma u Joengsenu, gde je ostvario svoju 11. pobedu u karijeri. Fantastičnom vožnjom u vremenu 1.26,16 ‘pregazio’ je sve ostale takmičare. Italijan Kristijan Inerhofer na drugom mestu jedini se zadržao u okviru jedne sekunde (0,82) u odnosu na Janku.

Austrijanac Vinsent Krišmajer iznenadio je plasmanom na treće mesto i drugim podijumom u karijeri. U prvih pet kvalifikovali su se ove godine sjajni spustaši Norvežanin Kilde i Peter Fil iz Italije.

Marsel Hiršer povećao je prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Austrijanac je osvajanjem sedmog mesta na današnjem ‘super džiju’ dogurao do 1005 bodova. Njegov najveći rival Kjetil Jansrud nije završio trku u Joengsenu i tako propustio priliku da smanji zaostatak.

U superveleslalomu i dalje ubedljivo vodi Aksel Lund Svindal (koji je završio sezonu zbog povrede) sa 310 bodova.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter